Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frans Timmermans sneert naar Vandaag Inside: 'Daar hebben ze wél verstand van!'

Frans Timmermans heeft een sneer uitgedeeld aan Vandaag Inside. De lijsttrekker van de PvdA/GroenLinks, die in het verleden weleens te gast is geweest bij de heren, zou willen dat ze het weer wat meer over voetbal zouden hebben in de talkshow.

Frans Timmermans

Johan Derksen heeft niets met de klimaatstandpunten van Timmermans. Hij noemt hem dan ook regelmatig een 'groene gek.' Wel geeft hij daarbij aan dat hij de fractievoorzitter persoonlijk een sympathieke man vindt.

Volgens De Snor is iedereen welkom in hun programma, vertelt hij in Vandaag Inside. Verslaggever Mark Kampers vroeg daarom of de voormalig Eurocommissaris bij de heren wil aanschuiven. Kampers legde uit dat de heren hem hebben uitgenodigd.

Timmermans was verrast door dit verzoek: "Oh, is dat zo? Ik heb ook gezien dat ze een hele duidelijke opinie over mij hebben. Dat is heel interessant, ja." Of de fractievoorzitter daadwerkelijk gaat aanschuiven houdt Timmermans in het midden: "We zullen zien met het campagneteam wat we allemaal gaan doen, maar ik ben nergens bang voor. Maak je geen zorgen. Slap ouwehoeren over voetbal kan ik als geen ander."

De verslaggever legt uit dat Derksen en co nu een programma maken dat over meer gaat dan alleen voetbal. Timmermans zag dit als de gelegenheid om een sneer aan het trio uit te delen: "Nee, dat klopt. Soms zou ik willen dat ze wat meer over voetbal zouden praten, want daar hebben ze wél verstand van!"

In de studio reageert René van der Gijp op geheel eigen wijze: "Nou, wat een enorme klootzak!", grapt hij. Johan haakt in op de reactie van Gijp: "Deze man komt niet meer aan tafel!" Tot slot doet Wilfred Genee ook nog even een duit in het zakje: "Wie denkt hij wel niet dat hij is? De best bekeken talkshow, krijg je dit!"

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Abaca Press
  • YouTube, Vandaag Inside