Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Papegaaien uit elkaar gezet omdat ze elkaar aanspoorden dierentuingasten verrot te schelden

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit augustus van 2021: 'Lorre, koppie krauw!' Ja, lachen, gieren, brullen wanneer papegaaien hun snavel opentrekken om er wat menselijke kreten uit te slingeren. Helemaal als ze onbeschofte dingen blèren.

Papegaaien

En dat is precies wat er in een dierentuin in het Verenigd Koninkrijk is gebeurd, schrijft de NZ Herald. Vijf gevleugelde huftertjes zijn daar uit elkaar gezet om dat ze de dierentuinbezoekers anders verrot schelden. Billy, Eric, Tyson, Jade en Elsie, zoals de Grijze roodstaartpapegaaien heten, spoorden elkaar zelfs aan om de bezoekers verbaal te vernederen. Het Lincolnshire Wildlife Centre heeft de vijf daders daarom uit elkaar gehaald en afgeschermd van het publiek.

De vogels maken deel uit van een kolonie van zo'n tweehonderd Afrikaanse Grijze roodstaartpapegaaien. Bij aankomst in het Lincolnshire Wildlife Centre werden Billy, Eric, Tyson, Jade en Elsie bij elkaar gezet in quarantaine. De verzorgers kwamen er toen al vlug achter dat ze behoorlijk konden schelden en vloeken.

"We zijn wel een beetje gewend aan scheldende papegaaien, maar we hebben er nog nooit vijf tegelijk gehad", zegt algemeen directeur Steve Nichols tegen het AP. "Vaak zijn papegaaien buiten ook iets te verlegen om dat te doen, maar om een of andere reden genieten deze vijf ervan."

Tekst gaat verder onder de foto.

'Bezoekers waarderen het wel'

Inmiddels zijn de onbeleefde fladderaars dus bij het publiek vandaan gehaald, vooral omdat er nogal wat kinderen in het park rondlopen. Dat leidt wellicht tot klagende ouders. Toch zegt de algemeen directeur dat veel bezoekers het getier wel konden waarderen en er waren dan ook nog geen klachten over binnengekomen. "Als papegaaien 'fuck off' naar je roepen, dan vinden mensen dat hoogst amusant", vertelt Nichols opgewekt. "Het zorgt voor een brede lach in een zwaar jaar."

Misschien ook voor jou:
ProRail niet zo blij: ex-medewerkster schiet pornovideo in hoofdkantoor
Bizar
  • NZ Herald
  • Pixabay