Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

80 uur taakstraf voor Urker die journalist aanreed

Vandaag verscheen de 35-jarige Jaawk B. voor de politierechter, omdat hij op 28 maart van dit jaar een journalist van Powned aanreed. De man kreeg daarvoor een werkstraf van 80 uur opgelegd.

80 uur taakstraf voor Urker die journalist aanreed

De Urker kerkganger reed met zijn auto in op Mark Baanders, een freelance journalist die voor Powned bij de Sionkerk aanwezig was om verslag te doen. Hij interviewde bewoners die ondanks de coronaregels toch een dienst bij kwamen wonen. De kerk op Urk had de meeste regels geschrapt en hield zich niet aan het maximum aantal bezoekers en aan de mondkapjesplicht.

B. reed met zijn grijze BMW tegen Baanders aan. “Doe normaal, vent!”, riep die vervolgens. “Als u mans genoeg bent om op zondag naar de kerk te gaan, dan mag ik daar toch wel wat vragen over stellen?” confronteerde hij de kerkganger. Die negeerde de vragen echter en sloeg de microfoon van Baanders uit zijn hand, waarna de man zijn woning binnenging.

Politierechter

Volgens de rechter maakte B. zich schuldig aan bedreiging en gevaarlijk rijgedrag. Een gevangenisstraf vond hij niet op z’n plaats, maar een kleine tik op de vingers zoals een geldboete zou volgens de rechter onvoldoende straf geweest zijn. Uiteindelijk kreeg B. een 80 uur lange taakstraf opgelegd.

Twee andere mannen die Baanders en zijn cameraman belaagden moesten vorige week bij de politierechter verschijnen. Zij kregen taakstraffen van 120 en 150 uur.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • Videostill Powned