Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maatregelen gelekt: 'kroegen vanavond al om 00:00 dicht'

Daar gaan we weer. Bronnen melden aan RTL Nieuws dat het kabinet de teugels zeker weten gaat aantrekken wat betreft coronamaatregelen in de horeca. En rap ook.

Maatregelen

Zo zou de horeca vanavond al een maximale sluitingstijd van 00:00 krijgen. Dit terwijl de boel nog maar net 'onbeperkt' open is. Reden dat het kabinet daar nu alweer op terugkomt, is angst voor het oplopende aantal geregistreerde coronabesmettingen. De Jonge & co zijn naar verluidt bang dat ze grip op de zaak verliezen.

Meer beperkingen

Naast een strenger beleid wat betreft sluitingstijden meldt RTL Nieuws ook dat er een einde komt aan het zogenaamde testen-voor-toegang in de horeca en bij discotheken en festivals. Enkel voor 'geplaceerde evenementen', wanneer je dus de hele tijd op je krent zit, zou het testen-voor-toegangbeleid voortaan nog gebruikt mogen worden.

Tot slot staat het maximale aantal bezoekers dat aanwezig mag zijn bij evenementen ter discussie. Op dit moment is die er namelijk niet. Er mag gebruik worden gemaakt van de maximale capaciteit. Echter gaat daar mogelijk verandering in komen; dit zou gaan om een max. van 1000 bezoekers voor buiten-, en 500 voor binnenevenementen. Al kan daar nog mee geschoven worden, aldus RTL Nieuws.

Vanavond om 19:00 wordt de boel officieel bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Misschien ook voor jou:
3,5 miljoen subsidie per jaar voor ON en Omroep Zwart
Nieuws
  • RTL Nieuws
  • Pro Shots / Remko Kool