Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

3,5 miljoen subsidie per jaar voor ON en Omroep Zwart

Ongehoord Nederland en Omroep Zwart krijgen een plek op de publieke omroep. Daar hoort natuurlijke een behoorlijke subsidie bij.

3,5 miljoen subsidie per jaar voor ON en Omroep Zwart

Het heeft even geduurd, maar de kogel is eindelijk door de kerk: Ongehoord Nederland en Omroep Zwart hebben hun plek veroverd in het Nederlandse medialandschap. Vanaf 1 januari 2022 mogen ze als aspirant-omroepen zowel radio- als televisieprogramma’s gaan uitzenden. Daarvoor krijgen ze elk jaar 3,5 miljoen euro aan subsidie.

Akwasi

Beide omroepen zijn niet zonder hobbels binnengekomen in de Nederlandse media. Omroep Zwart staat onder leiding van Akwasi, die meerdere keren bij justitie in beeld kwam vanwege dreigementen op de Dam, tweets over Sinterklaas en het stelen van laptops van een EO-journalist. Voor geen van die zaken werd hij vervolgd, maar het leidde er wel toe dat hij aangaf wellicht meer ‘op de achtergrond’ te gaan werken bij de nieuwe omroep.

NOS

Ook Ongehoord Nederland zorgt voor twijfels, voornamelijk bij demissionair minister Slob van media. De reden daarvoor is de mening van Karskens over de NOS. “Het is vaak driemaal het partijprogramma van GroenLinks en D66 dat je daar ziet. Als een linkse politicus iets zegt, heeft hij of zij altijd de kans zich te verdedigen, is het een rechtse politicus wordt-ie alleen maar aangevallen. Die onbalans, dat meten met twee maten, vind ik zeer onjournalistiek en ik denk dat wij dat beter kunnen”, vertelde Karskens daarover in een interview. Volgens de adviseurs van Slob brengt Karskens de NOS zo ‘in diskrediet’ en dat zou ‘grote schade’ toe kunnen brengen aan het publieke bestel, aldus Slob.

Vooralsnog hebben beide omroepen beloofd om zich braaf aan de Mediawet en de gedragscode van de publieke omroep te houden. Doen ze dat niet, dan kan hun licentie ook weer worden ingetrokken.

Nieuws
  • BrunoPress