Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Akwasi twijfelt over plek bij ZWART na interview-uitbarsting

Rapper Akwasi liet zich niet van zijn beste kant zien tijdens een interview met de EO. Hij blijkt een journalist bedreigd te hebben na een interview waarvan de vragen hem niet zinden. Nu de rest van Nederland daar lucht van heeft gekregen, laat de rapper weten dat hij zich terugtrekt om na te denken over zijn plek bij Omroep ZWART.

Akwasi twijfelt over plek bij ZWART na interview-uitbarsting

Akwasi wordt niet graag herinnerd aan zijn dreigementen op de dam. Dat bleek wel weer uit een interview met de EO, waarbij volgens de rapper te lang door werd gevraagd over de BLM-betoging. Kritiek over zijn dreigementen loste Akwasi op zijn eigen manier op: met meer dreigementen. Hij pakte de laptops met de opname af en dwong presentator Hans van der Steeg om het interview te verwijderen, want anders…

Van der Steeg liet zich niet zomaar stoppen door de intimiderende rapper. Hij stemde weliswaar in met het verwijderen van de bestanden, maar vertelde niet dat er nog een back-up op een andere laptop stond. “Als je mij voor dit incident had gevraagd of ik onder dwang journalistiek materiaal zou wissen, zou ik dat nooit doen”, zei Van der Steeg daar later nog over. Naar eigen zeggen was hij niet van plan om de politie te bellen, want hij hoopte om het gesprek met Akwasi opnieuw aan te gaan.

Teruggetrokken

Akwasi heeft via een boodschap op Twitter laten weten dat hij zich tijdelijk terugtrekt om met zichzelf in beraad te gaan over het incident. Daarbij wordt er ook gekeken wat zijn rol gaat zijn binnen Omroep ZWART. Tot die tijd houdt Akwasi zijn mond dicht.

Nieuws
  • nu.nl
  • BrunoPress