Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Facebook snoert Trump tot minstens 2023 de mond

"Dit is een belediging naar 75 miljoen Amerikaanse kiezers", vindt Trump.

Trump

Slecht nieuws voor de voormalig Amerikaanse president. Facebook snoert Donald Trump nog tot minstens 2023 de mond. Het sociale medium laat weten dat hij begin 2023 weer toegang kan krijgen als hij geen 'gevaar voor de openbare veiligheid meer vormt'.

In de ban gedaan

Donald Trump kan nog wel even fluiten naar zijn Facebook-account. Het sociale medium heeft de ex-president namelijk opnieuw voor twee jaar verbannen. In januari 2023 buigt de organisatie zich weer over de kwestie. Trump kan dan zijn account terugkrijgen, mits hij zich aan de gestelde voorwaarden houdt. "We zullen samen met experts bepalen of het gevaar voor de openbare veiligheid is afgenomen", klinkt het uit de hoek van Facebook. Houdt de voormalige president zich niet aan de voorwaarden en vormt hij nog steeds een serieus gevaar, dan wordt-ie ook in 2023 weer in de ban gedaan.

Klinkt misschien overdreven – een ban van twee jaar – maar volgens Facebook is dit een gepaste maatregel vanwege 'de ernst van de schending' en om 'een veilige periode na de opruiing toe te staan'. Daarnaast is de lengte van de periode 'significant genoeg om de heer Trump en anderen ervan te weerhouden dergelijke ernstige schendingen in de toekomst te plegen', meldt Facebook.

Censuur

Trump, die overigens ook niet meer op Twitter zijn frustraties kwijt kan, was niet al te blij met het besluit. "Dit is een belediging naar 75 miljoen Amerikaanse kiezers", reageerde hij. "Facebook moet niet wegkomen met deze censuur. We zullen uiteindelijk winnen. Ons land kan deze misstanden niet meer aan."

De ex-president werd op 7 januari dit jaar verbannen van Facebook. Dit was één dag nadat zijn aanhangers het Capitool hadden bestormd. Zij probeerden met deze aanval de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • BrunoPress