Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moordvrouwen

Afgelopen week kwamen opvallend veel vrouwen voor in het misdaadnieuws. Helaas vaak als slachtoffers. Wij lichten twee trieste berichten uit.

Moordvrouwen

“Ze heeft een zwaar leven gehad, maar ze had een hart van goud.”

Aldus een vriendin van de 27-jarige Ayla Mintjes die begin vorige week in een ziekenhuis is overleden aan haar verwondingen. Ze werd beschoten terwijl ze in de Mercedes AMG reed van haar vriend Anis B. Daardoor overheerst de gedachte dat dit een vergisliquidatie is. Anis B. is een Amsterdamse beroepscrimineel die al meerdere malen is veroordeeld. Volgens haar vriendinnen viel ze vaker op ‘foute mannen’.

“Ze staat net onder de douche.”

Aldus de 34-jarige vriend van het 28-jarige slachtoffer Eva Veerman uit Volendam. Ze was bodybuildster en werkte in een Volendammer vishandel in Hilversum. Haar ouders zochten al een tijdje contact, maar ze reageerde niet. Toen zij haar vriend spraken, zei hij eerst dat ze nog sliep en daarna dat ze onder de douche stond. Uiteindelijk kwamen de ouders langs en vonden ze haar dochter op de bank. Dood. Het vermoeden bestaat dat ze slachtoffer is geworden van haar vriend met wie ze het geregeld aan de stok had over zijn cocaïnegebruik.