Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pieter Omtzigt heeft 4 maanden lang 'functie elders’

Pieter Omtzigt, die zonder zelf een voet in de Tweede Kamer te zetten onderwerp nummer 1 in de politiek is geworden, maakte vandaag bekend dat hij voorlopig nog afwezig zal blijven.

Pieter Omtzigt heeft 4 maanden lang 'functie elders’

De CDA-politicus deelde het nieuws via Twitter. De komende 16 weken kan hij vanwege gezondheidsredenen niet in Den Haag verschijnen. Omdat er toch doorgewerkt moet worden, neemt zijn partijgenoot Henri Bontenbal zijn zetel voorlopig over.

Pieter Omtzigt staat al een tijdje op non-actief, omdat hij oververmoeid raakte na de chaos van de toeslagenaffaire, waar hij zich stevig in vastgebeten had. Het kritische Kamerlid zou thuis rust nemen, maar dat wilde niet lukken. Begrijpelijk, aangezien hij elke keer dat hij de tv aanzette debatten langs zag komen over zaken als ‘functie elders’ en ‘je moet iets met Omtzigt’. “Zowel een aantal plenaire Kamerdebatten die net iets teveel over mij gingen en niet over de zeer urgente problemen in Nederland, als ook een lange reeks artikelen, optredens en speculaties in media over mij gaven mij ook niet bepaald enige mate van rust”, meldt Omtzigt daarover in het bericht.

De CDA’er verwacht dat hij binnen de periode van vier maanden kan herstellen.

Nieuws
  • telegraaf.nl, Twitter
  • Bruno Press