Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bloedbad op Russische school: zeker elf doden

Bij een aanslag op een school in het Russische Kazan zijn minstens elf mensen om het leven gekomen, waaronder een docent en meerdere kinderen. Tientallen andere slachtoffers zijn gewond geraakt, van wie een aanzienlijk deel overgebracht is naar de intensive care.

Bloedbad op Russische school: zeker elf doden

Volgens de lokale media zou iemand de school binnengedrongen zijn, waarna hij het vuur opende op de docenten en leerlingen. Daarnaast zou er een bom afgegaan zijn in het gebouw. Op foto’s is te zien dat de schoolgangen vol met puin en gebroken glas liggen en in verschillende video’s is zichtbaar hoe kinderen uit de ramen van het rokende gebouw proberen te springen.

Verdachte aangehouden

Inmiddels is één persoon aangehouden door de politie. Het gaat waarschijnlijk om een 17-jarige jongen. Bij zijn aanhouding gaf de schutter toe dat hij ook een bom zou hebben geplaatst in het gebouw. De reden van de aanslag is nog onbekend.

Het gerucht gaat tevens dat er een tweede persoon bij de aanslag betrokken zou zijn, die zichzelf doodgeschoten zou hebben, maar de autoriteiten meldden dat er nog geen bewijs is dat de aangehouden jongen een handlanger zou hebben.

Reactie Poetin

De Russische president Poetin heeft inmiddels gereageerd op de situatie. Hij bracht zijn condoleances over aan alle nabestaanden en beloofde om de vuurwapenwetten van het land opnieuw aan te pakken.

In Rusland wordt meestal een waakzaam oog gehouden op scholen sinds een grootschalige gijzelingsactie in 2004. Destijds namen tientallen Tsjetsjeense opstandelingen ruim 1100 leerlingen en volwassenen gevangen. Er volgde een schietpartij tussen de gijzelnemers en de Russische veiligheidsdienst, waarbij zeker 334 mensen om het leven kwamen, onder wie 186 kinderen.

Nieuws
  • Pro Shots