doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Le tour de Mac: de vetste ronde van Nederland

Je moet toch wat in coronatijd, hè? Zo dacht ook de 23-jarige Sanie Patty. Na een paar dagen wegkwijnen in zijn woonkamer zette hij zichzelf een doel: elke McDrive in het land bezoeken - welgeteld 173 stuks. Een jaar later is zijn missie voltooid, en daarmee is hij de eerste Nederlander die de Tour de Mac heeft voltooid.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Le tour de Mac: de vetste ronde van Nederland

Het begon allemaal met de uitdaging van een collega: onderweg naar huis elke McDrive die hij tegenkwam bezoeken. “Dit waren er toen vier. Uiteindelijk kwamen we op alle McDrives uit. En ja, dat doe ik dan ook. Dat zit in me”, vertelde Sanie in een interview aan AD. Aan winnaarsmentaliteit geen gebrek dus, maar daarmee was het werk nog niet gedaan. Een korte voorbereiding later - wat vrienden uitnodigen, elke McDrive van het land aankruisen op de ANWB-kaart - en Sanie was klaar voor zijn duik in het frituurvet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Frituur-tour

Niet lang daarna volgde het startschot van de tour. Auto in, kaart bij de hand, raampje naar beneden gerold en hup: door de drive. Zijn maag achterna rijdend kwam Sanie langs een hele reeks moddervette hoogtepunten, zoals de roemruchtige vestiging in Eindhoven, waar de hele tent in de stijl van de jaren 50 is gebouwd, en het unicum in Enschede, waar de kipnuggets schijnbaar net wat pittiger geserveerd worden. Dieptepunten waren er helaas ook tijdens de frituur-tour, zoals de stop in Amsterdam. “Daar vergaten ze mijn bonnetjes. De hamburger en patat smaakten bovendien erg zoet”, liet een teleurgestelde Sanie weten, maar wat tegenslag weerhield hem er niet van om door te zetten tot de finish.

Honderden hamburgers, kipnuggets en McKroketten later zette hij een streep door de laatste locatie: doel bereikt. Een schamele 1200 euro armer, maar heel wat ervaringen rijker parkeerde hij zijn auto terug bij de thuisbasis. Daar wachtte hem helaas geen medaille, maar na al dat frituurvet heeft hij ongetwijfeld genoeg goud gezien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws