doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Batterij smartphone: verleng de levensduur met deze tips

Een nieuwe telefoon kopen? De meeste mensen letten op een aantal onderdelen in dit koopproces. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekeken naar de levensduur van de batterij van de smartphone. Al dat appen, Instagrammen en het nieuws checken kan natuurlijk het beste op een smartphone met een goede batterij. Wist je dat je zelf een aantal stappen kunt ondernemen om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen? In dit artikel lees je er meer over - evenals enkele fabeltjes omtrent de batterij van je smartphone.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ce69af394ea img{#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ce69af394ea img{#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ce69af394ea img{#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ce69af394ea img{#fig-60ce69af394ea img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Batterij smartphone: verleng de levensduur met deze tips

Smartphone met beste batterij kopen

Voordat je meer leest over de levensduur van je batterij verlengen, kun je misschien maar direct goed beginnen door te zoeken naar een smartphone met de beste batterij. In de eerste maanden tot zelfs jaren hoef je bij zo’n telefoon niet op zoek te gaan naar allerlei tips om de levensduur van de accu te verlengen; de batterij doet het immers al zo lang en goed als je wilt. Op nummer één voor dit jaar staat zonder twijfel de Samsung Galaxy M21 als smartphone met beste batterij. Daar kun je urenlang gebruik van maken.

De accu van deze smartphone is bijna onuitputtelijk: je kunt er uren mee streamen, foto’s op kijken, verhalen op lezen en je mail checken. Zodra de batterij na een hele tijd toch leeg raakt, heb je de accu binnen no time weer vol door de functie snelladen. Wat ook mooi meegenomen is, is dat je tegenwoordig altijd korting kunt scoren op dit merk door een Samsung kortingscode toe te passen. Ook op de nieuwste modellen van Samsung kun je zo voordeel scoren. Natuurlijk is er ook een aantal andere smartphones met een goede batterij. Zo komen de Samsung Galaxy A70, de Samsung Galaxy A71 en de Xiaomi Poco M3 ook goed uit de batterijtest.

Hoe lang gaat de batterij smartphone mee?

De geschiedenis van de smartphone neemt ons een stuk terug mee in de tijd. Toentertijd kon je gerust een aantal jaren met je mobiele telefoon. Misschien had je vroeger wel een Nokia - deze telefoons waren onverwoestbaar. Tegenwoordig is de levensduur van een telefoon en de levensduur van een accu van een smartphone iets minder lang. Dat ligt vooral aan de diverse technologieën die vandaag de dag veel ingewikkelder zijn en meer energie vragen. Gemiddeld kun je een maand of 18 met een smartphone en dan met name met de smartphone batterij.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen; met het juiste onderhoud en enkele tips kun je de levensduur van de batterij van je smartphone verlengen. Je moet echter onthouden dat een gemiddelde accu van een mobiele telefoon 500 tot 1500 laadmomenten volhoudt. Vanaf dan gaat de kwaliteit van de accu achteruit. Je merkt dit onder andere door het feit dat de batterij smartphone snel leeg gaat en dat je sneller met een lege telefoon zit. Veel mensen vinden het vervelend om hun smartphone in zo’n geval meerdere keren per dag op te moeten laden.

Tips voor een langere levensduur batterij smartphone

Wil je het liefst toch nog iets langer van je smartphone genieten dan gemiddeld 18 maanden? Logisch. De volgende tips voor een langere levensduur van de batterij van je smartphone helpen hierbij:

- Wist je dat je beeldscherm een van de meest energievretende onderdelen van je smartphone is? Zet de helderheid van je telefoon daarom laag of in ieder geval lager om zo zoveel mogelijk batterij te besparen.

- Let op je smartphone tijdens warme dagen. Veel mensen weten niet dat extreme warmte slecht is voor de batterij van je telefoon. Heb je je smartphone veel buiten liggen op een snikhete zomerdag? Dat is geen goed idee voor de accu. Leg je telefoon liever binnen op een koele plek.

- Laad de batterij alleen op wanneer je smartphone niet warm of heet aanvoelt.

- Gebruik je smartphone nooit helemaal tot de accu leeg is. Begin bijvoorbeeld weer met laden als de batterij net onder de 20% komt.

- Laad de accu van je smartphone ook nooit helemaal tot 100% op (tenzij je niet anders kan). Houd bijvoorbeeld liever een maximum aan van 80%.

Fabels rondom levensduur smartphone batterij verlengen

De laatste jaren zijn er ook heel wat fabeltjes ontstaan rondom het opladen van je smartphone om zo de levensduur van de accu te verlengen. Wist je bijvoorbeeld dat het een fabel is om je telefoon helemaal leeg te laten lopen om de batterij zo rust te geven? Dat helpt eigenlijk helemaal niet - laag de accu juist niet helemaal tot 0% gaan, maar liever tot 20%. Daarnaast gaan er veel verhalen rond over het ‘s nachts opladen van je smartphone. Dit zou slecht zijn voor de batterij, omdat er constant bij geladen wordt.

Bij veel moderne smartphones werkt dit gelukkig allang niet meer zo. In deze apparaten zitten vaak systemen die ervoor zorgen dat de stroomtoevoer naar het laadcircuit wordt afgesloten wanneer de batterij eenmaal vol is. Het is hierbij wel aan te raden om je telefoon nooit onder je kussen of op een andere manier afgedekt op te laden. Tot slot helpt het niet om bepaalde functies, zoals Bluetooth en WiFi uit te schakelen. Vroeger kon dat zeker wel helpen om de levensduur van de accu te verlengen; tegenwoordig helpt dat niet meer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws