doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Deskundigen waarschuwen: ‘Roken kan je penis doen krimpen’

Elke zaterdag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit mei van 2019, een klein peukje.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Deskundigen waarschuwen: ‘Roken kan je penis doen krimpen’

Volgens specialisten kan roken een aantal negatieve effecten hebben op mannen, waaronder erectiestoornissen en zelfs het krimpen van je penis.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bloedstroom

Harley Street-uroloog Marc Laniado doet zijn verhaal op Mirror Online. “Het is niet zo zeldzaam als je zou denken. Ik zie veel mensen met erectiestoornissen. Om een stevige erectie te hebben, heb je voldoende bloeddoorstroming nodig. Rokers hebben een hogere incidentie van atherosclerose in alle bloedvaten, die de bloedstroom kunnen verminderen. De chemicaliën in rook kunnen ook een effect hebben op de stevigheid, nicotine zorgt ervoor dat de bloedvaten smal worden, dit kan tijdelijk of uiteindelijk permanent zijn.”

Lengte

“In sommige gevallen zeggen mensen ook dat hun penis korter wordt naarmate ze ouder worden, omdat roken voorkomt dat het bloed door de penis stroomt, waardoor de spontane en nachtelijke erecties die nodig zijn om de penis te strekken en op een goede lengte te houden, worden gestopt. Roken kan je penis er dus korter uit laten zien of zelfs korter laten worden.” Lijkt ons een goede reden om te stoppen met roken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws