Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Smijten met Musks miljarden - wat zouden wij doen met die 190.000.000.000 dollar?

Terwijl de excentrieke ruimteverkenner Elon Musk en boekenverkoper Jeff Bezos stuivertje wisselden om de titel ‘Rijkste Man Ter Wereld’, dagdromen wij over wat we met die 190 miljard dollar (160 miljard euro) van Musk zouden doen. Een verlanglijstje….

Smijten met Musks miljarden - wat zouden wij doen met die 190.000.000.000 dollar?

Verzamelingen: $30.320.000

Als amateur-miljardairs bieden we ons eerst helemaal suf op verzamelobjecten… Voor het duurste muntje ter wereld, een zeldzame dollar uit 1794, zijn 10 miljoen ‘normale’ dollars neergelegd. De duurste postzegel: 9,5 miljoen dollar (een zegel van 1 cent uit 1859). Duurste honkbalplaatje: 3,9 miljoen dollar. Stradivariusviool: 3,5 miljoen dollar. Een ongeschonden exemplaar van de allereerste Action Comics? 3,2 miljoen dollar. Natuurlijk is het krankzinnig om 220 duizend dollar uit te geven aan het zeldzaamste Poke-mon-kaartje, maar we voelen deze aankopen nauwelijks in de portemonnee… We hebben nog ruim 189,9 miljard over!

Vastgoed: $2.000.000.000

Megamiljardairs hebben natuurlijk ook een dak boven hun hoofd nodig. Bezos en Gates zijn tevreden met stulpjes onder de 100 miljoen dollar. Wij niet! Met 240 slaapkamers in hartje Londen is Buckingham Palace de duurste privéwoning ter wereld, geschatte waarde ruim 5 miljard dollar. Maar het is uitge sloten dat Queen Elizabeth ooit haar paleis aan ons verkoopt. Na een rumoerig aftreden wil Donald Trump waarschijnlijk wél zaken doen. Voor een slordige half miljard dollar kan Trump Tower van ons zijn. Maar we nemen geen genoegen met een wolkenkrabbertje! Volgens Forbes Magazine is het vermogen van Trump tijdens de coronacrisis flink gekelderd en kunnen we voor pakweg 2 miljard dollar zijn hele vastgoedportefeuille kopen. Waarom zelf op huizenjacht gaan? We hebben nu villa’s en golfbanen over de hele wereld, van Schotland tot Sint Maarten. Ook mogen we ons eigenaar noemen van het chique Mar-a-Lago resort en een luxe wijnlandgoed. Proost!

Een safaripark: $15.000.000

Voor de leuk doen we er een safaripark in Musks geboorteland Zuid-Afrika bij. Met 26 slaapkamers en evenveel badkamers op ruim 6600 hectare grond is Mauricedale Game Park een ideale plek om even te ontspannen met goede vrienden. Op het terrein vinden we een enorm zwembad, een goedgevulde koivijver, een vogelverblijf met tientallen flamingo’s en twee boomgaarden (verse lychee en papaja!). Natuurlijk is het wild – waaronder neushoorns, buffels, giraffes en nijlpaarden – inbegrepen. Vraagprijs: 195 miljoen rand, oftewel 12,8 miljoen dollar. Als we het afronden naar 15 miljoen kunnen we er wat jeeps en olifanten bij regelen. We kijken niet op een paar miljoen…

Privé-eiland inclusief villa: $200.000.000

Voor 190 miljard zou je in theorie heel Luxemburg kunnen kopen (nationaal vermogen van 165 miljard dollar) met genoeg wisselgeld voor Namibië (24 miljard). Maar helaas, landen zijn niet (legaal) te koop. Dus nemen we genoegen met een tropisch eiland... Voor slechts 160 miljoen dollar kunnen we eigenaar worden van het Thaise Rangyai-eiland, op een kokosnootworp van het populaire Phuket! We hoeven de hagelwitte stranden en het azuurblauwe water niet te delen met drommen toeristen. Als we het afronden naar 200 miljoen dollar kunnen we er een bescheiden villa met een aanlegplaats neerzetten…

Kunst: $3.000.000.000

Wat is nou een betere investering dan wat schilderijen aan de muur? We beginnen met Zonnebloemen (90 miljoen dollar), Irissen (121 miljoen dollar) en een zelfportret (115 miljoen) van Van Gogh. Voor de liefhebber van moderne kunst: Interchange van de half-Neder-landse schilder Willem de Kooning is ooit geveild voor 300 miljoen dollar. Alleen op Salvator Mundi, een portret van Christus, is ooit meer geboden (450,3 miljoen dollar) en we weten niet eens zeker of het een echte Leonardo da Vinci is... Met een budget van 3 miljard vullen we de collectie aan met werk van Rembrandt, Warhol en Ikea. Voor elk wat wils.

Voor de boodschappen kopen we een Rolls-Royce Sweptail (12 miljoen) en voor een luttele 250.000 dollar kunnen we de kids in een Mercedes Maybach GLS SUV naar school brengen.

Auto's: $300.000.000

Musk mag zijn Tesla’s houden! Geef ons maar de hybride Mercedes AMG One (2,7 miljoen dollar). Met ruim 1000 pk onder de kap accelereert dit beest als een APK-gekeurde Formule 1-auto. We zijn nog een end verwijderd van de 3 miljard dollar(!) die het wagenpark van de sultan van Brunei waard is. Maar behalve een met goud belegde limousine heeft die vooral hangars vol wegroestende Ferrari’s staan. Doodzonde! Met 300 miljoen dollar kunnen we makkelijk uit de voeten. Voor de show kopen we hypercars als de Aston Martin Valkyrie (3,2 miljoen), een Koenigsegg Jesko (3 miljoen) en een Lamborghini Sián (3,6 miljoen). Hopelijk is Ronaldo bereid zijn exclusieve Bugatti La Voiture Noir af te staan voor 15 miljoen dollar. Voor de boodschappen kopen we een Rolls-Roy-ce Sweptail (12 miljoen) en voor een luttele 250.000 dollar kunnen we de kids in een Mercedes–Maybach GLS SUV naar school brengen. De rest vullen we aan met Ferrari, Hummer, Bentley, Lexus en Porsche. Het spul waar gewone miljonairs genoegen mee nemen dus…

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama en bekijk het op Blendle.

Lifestyle
  • Brunopress, iStock e.a.