doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aangehouden Italiaanse maffioso hing Amsterdamse woning vol met maffiakunst

De 59-jarige Italiaan Aldo G. waande zich een echte Godfather in Amsterdam. G., die namens de Italiaanse maffia uit Salento de touwtjes in onze hoofdstad in handen had, liet zijn huis dan ook in stijl decoreren.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aangehouden Italiaanse maffioso hing Amsterdamse woning vol met maffiakunst

Aldo G. werd gisteren in Brazilië aangehouden. Het Italiaanse lid van Sacra Corona Unita was het steunpunt van zijn organisatie in Amsterdam. Daar stonden meerdere panden onder zijn naam, waaronder een huis en restaurant die deze week door de politie doorzocht zijn. Daar troffen agenten onder andere zijn collectie maffiaschilderijen aan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Blijkbaar was Aldo behoorlijk trots dat hij bij de lokale cocaïnehandelaren hoorde, want hij schaamde zich er niet voor om wat inspirerende figuren aan de muur te hangen. Misschien niet heel handig om als cokehandelaar zo te koop te lopen met je liefde voor maffiosi, maar Aldo liet zich daar niet door tegenhouden.

Sacra Corona Unita

De organisatie waar Aldo G. bij aangesloten is, wordt al langere tijd door het anti-maffia-team in de gaten gehouden. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de moord op twee Italianen wier lichamen in 2002 naast de A-12 gevonden werden.

Het meesterbrein achter de organisatie, Filippo Cerfeda, werd al in 2003 overgeleverd aan de Italiaanse politie en getuigde daar tegen leden van zijn organisatie. Hij bekende daar onder andere de A-12 moorden, waar Aldo G. in eerste instantie voor was veroordeeld. G. werd daarvoor in hoger beroep vrijgesproken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws