Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

All you can eat restaurant failliet omdat mensen teveel aten

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit het archief van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit juni van het 2017, iets teveel eetlust.

All you can eat restaurant failliet omdat mensen teveel aten

Een All you can eat restaurant is bedoeld om zoveel mogelijk te kunnen eten, maar dit restaurant had daar niet zo goed over nagedacht.

Onbeperkt

Voordat mensen naar een All you can eat restaurant gaan, eten zij doorgaans niet erg veel, zodat ze meer ruimte overhouden om zich vol te kunnen proppen. Mensen worden vrolijk van een vaste prijs voor onbeperkt eten, maar dat verandert als er zoveel wordt gegeten, dat het restaurant failliet gaat en moet sluiten.

Sluiten

Het Jiamener restaurant in de Chinese stad Chengdu was zo’n geval. Ze moesten na twee weken al sluiten omdat ze lidmaatschapskaarten verkochten die uiteindelijk door hele families gebruikt werden. De kaart kostte klanten ongeveer 15 euro en gaf houders een maand lang onbeperkt voedsel.

Schulden

Het personeel had weinig pauze en werkten zo’n 10 uur per dag, omdat er elke dag 500 gasten kwamen eten. Het restaurant had de eetlust van de klanten onderschat en had op het gegeven moment 100.000 euro aan schulden. De kosten van het bedrijf waren hoger dan het geld dat binnen kwam. Het bedrijf werd dus letterlijk OP-gegeten.

Bizar
  • Unsplash