Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM op oorlogspad

Het Openbaar Ministerie heeft het helemaal gehad met rappertjes die denken dat ze voor god kunnen spelen. In de zaak van rapper JoeyAK gaat ze in hoger beroep.

OM op oorlogspad

De 23-jarige Amsterdamse rapper Joey- AK, echte naam Joël H., hoorde eind vorig jaar de rechter zeggen dat hij 40 maanden, iets meer dan drie jaar, de cel in moet. JoeyAK werd samen met drie andere mannen verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering, bedreiging en mishandeling van een vrouw op oudejaarsdag 2019 in Amsterdam en Almere. Hij dacht dat de vrouw een tas met 100.000 euro had gestolen van hem. De vrouw werd met haar twee kleine kinderen van 3 en 7 jaar overmeesterd in haar woning in Amsterdam en naar Almere gebracht. Daar werden de kinderen van hun moeder gescheiden en sloegen de daders haar met een pistool in haar gezicht. Vervolgens werd er ook nog water uit een waterkoker over haar rug gegoten.

Tegen JoeyAK eiste het Openbaar Ministerie vijf jaar. De rechtbank wilde niet verder gaan dan drie en een beetje omdat niet kon worden vastgesteld dat het water nog kookte toen het op haar rug terecht kwam. Ook vond de rechtbank het lastig om in te schatten hoe hard het slachtoffer precies is geslagen met het vuurwapen. Wel was duidelijk dat JoeyAK een leidende rol had bij deze actie. Toch kreeg hij dus slechts 40 maanden.

Het Openbaar Ministerie gaat nu in hoger beroep omdat het niet eens is met de strafmaat.

Misdaad
  • Videostill