Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schotse dokter zegt dat kipnuggets 'medisch wondermiddel' zijn

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag uit april van 2020: Een medicijn waardoor iedereen zich kiplekker voelt.

Schotse dokter zegt dat kipnuggets 'medisch wondermiddel' zijn

We kennen allemaal wel iemand die zweert bij een of ander wondermiddel tegen een bepaalde ziekte. Een voetenbad tegen hoofdpijn, honing als je hooikoorts hebt, cola en augurken om misselijkheid tegen te gaan, noem maar op. Nu claimt een schotse dokter dat ze een manier heeft gevonden om autisme te genezen: kipnuggets!

Autisme

Dokter Lorene Amet meent dat ze heel wat bijzondere ziektes kan genezen. Voor zo’n 300 euro per uur kun je een privégesprek met haar krijgen, waarin ze haar wijze raad met je komt delen. Emma Dalmayne, een onderzoeksjournalist die zelf autisme heeft, besloot eens te kijken wat de wonderdokter voor haar kon betekenen.

Dalmayne kreeg meteen een bootlading aan informatie binnen, inclusief een aantal interessante manieren waarop ze autisme te lijf kon gaan. Iemand die zich goed aan het advies zou houden, kon binnen drie maanden autisme-vrij zijn. Volgens de bijzondere arts kon een goed dieet vooral bijdragen aan de genezing. En wat hoort er bij een goed dieet?

Juist, kipnuggets.

Onzin

Dalmayne was niet te spreken over het werk van de arts. Op social media waarschuwt ze mensen dat ze niet in advies moeten trappen dat niet op wetenschappelijk bewijs gebaseerd is. Daar zijn wij het natuurlijk ten volste mee eens, maar voor de zekerheid bestellen we toch maar een portie nuggets vanavond.

Een vette hap op zijn tijd kan immers geen kwaad, toch?

Bizar
  • Unsplash