Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Osama VinLaden schittert in de tweede divisie

In Peru heeft een bijzondere voetballer zijn naam onder een contract gezet voor een club in de tweede divisie. De 18-jarige Osama VinLaden (De V wordt uiteraard uitgesproken als een B) draagt zijn naam met faam en is niet van plan om die te gaan veranderen.

Osama VinLaden schittert in de tweede divisie

De volledige naam van de 18-jarige middenvelder die vorige week zijn nieuwe contract tekende is Osama Vinladen Jimenez Lopez en hij is niet de enige in zijn gezin met een bijzondere naam. Zijn broer heet Saddam Hussein en een derde kind zou de naam George Bush gekregen hebben als het geen meisje was geweest.

In een interview op de radioshow Que T'hi Jugues vertelde de voetballer waarom zijn ouders hem naar de voormalig leider van al-Qaeda vernoemd hebben: “Toen Osama Bin Laden de Twin Towers vernietigde, was zijn naam constant in het nieuws te horen. Ik werd even later geboren en daarom kreeg ik de naam.”

Toen hij gevraagd werd of hij zijn naam zou veranderen, zei hij dat hij dat onnodig vond. “Jezus heeft de wereld gered, maar er zijn ook mensen naar hem vernoemd die kwaad doen. Alleen omdat er een Osama bestond die mensen heeft vermoord, betekent dat niet dat de naam verboden hoeft te worden. Bovendien is het lekker opvallend.”

De middenvelder die in 2018 al in de eerste divisie speelde en ook al uitkwam voor het Peruaanse jeugdelftal speelt dit seizoen in de tweede divisie. Wie weet gaan we hem nog wel op de internationale velden zien.

Bizar
  • Marca.com
  • Still video Marca.com