Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Familie van vier opgepakt in drugszaak: 'Ook voormalig FC Twente-speler (39) verdachte'

De voormalig profvoetballer zou samen met zijn ouders en vriendin zijn opgepakt. Zijn broer wordt volgens de laatste berichtgeving nog gezocht door de politie. 

Politie

Maandagochtend zijn er vier familieleden aangehouden in de provincie Brabant. Volgens Crimesite gaat het om een 39-jarige voormalig profvoetballer uit Eindhoven, zijn vriendin (36) en zijn ouders van 67 en 65 jaar uit Breda. De politie kwam de familie op het spoor door pgp-gesprekken afkomstig uit 2021 en 2022. De familieleden zijn aangehouden op verdenking van witwassen en drugshandel.

Er is volgens berichtgeving een vijfde verdachte in beeld. Het zou gaan om de broer van de oud-voetballer die al eerder werd veroordeeld tot 54 maanden gevangenisstraf wegens witwassen en cocaïnehandel. De gezochte verdachte mocht in vrijheid zijn hoger beroep afwachten, maar is dus nu spoorloos waardoor agenten hem niet hebben kunnen aanhouden.

Ook de ouders van de voormalig FC Twente-speler moesten al eerder voor de rechter verschijnen. Zij werden in 2016 in hoger beroep vrijgesproken. Zij werden destijds verdacht van het witwassen van geld dat verdiend zou zijn met hennepteelt. Er werd bij de familie thuis een groot bedrag aangetroffen in de wasmachine. Het hof kon echter niet bewijzen dat deze 40.000 euro door een misdrijf was verdiend, doordat het de ouders van vermogende voetballer betrof.

Voetballer R.S.

De aangehouden 39-jarige oud-voetballer zou volgens verschillende media de initialen R.S. hebben. Hij zou bij de clubs FC Twente, NAC Breda, Standard Luik en Wigan Athletic hebben gespeeld.

Volgens berichtgeving zitten alle vier de verdachten in beperkingen. Waarvan de familie precies wordt verdacht wil de politie nog niet vrijgeven.

Quincy Promes

De oud-prof is niet de eerste die in verband wordt gebracht met criminele activiteiten. Eén van de bekendste zaken die op het moment speelt, is de zaak rondom voormalig Ajacied Quincy Promes. De voetballer van Spartak Moskou besloot voordat de zaak voor de rechter kwam naar Rusland te verkassen. In Nederland is Promes veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf wegens een steekincident. Daarnaast kreeg hij een celstraf van 6 jaar opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel van ruim 1300 kilo.

Promes werd nog niet zo lang geleden - in maart van dit jaar - aangehouden in Dubai toen hij daar met zijn Russische voetbalteam op trainingskamp was. Begin mei werd de voetballer weer vrijgelaten. De voetballer zou destijds aangehouden zijn nadat hij wegreed na het betrokken raken bij een verkeersongeval. Quincy Promes zou nog altijd in Dubai zijn, zo werd hij onlangs gespot op een voetbalveld.

Waar Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland, hebben de Verenigde Arabische Emiraten dit wél. Hoe dit afloopt voor de 'gevluchte' Promes is dus nog altijd de vraag.

Misdaad
  • Crimesite, AD, Sportnieuws
  • Adobe Stock