doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Slimme’ kuisheidsgordel voor mannen blijkt makkelijk te hacken

Kuisheidsgordels voor mannen bestaan blijkbaar en er is zelfs een smart-variant op de markt, maar een Brits online beveiligingsbedrijf ontdekte dat één zo’n gordel makkelijk te hacken is en besloot daarom een waarschuwing te geven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Slimme’ kuisheidsgordel voor mannen blijkt makkelijk te hacken

Zo’n 40.000 mannen zijn in het bezit van deze kuisheidsgordel, een apparaat waardoor je jongeheer als het ware op slot wordt gezet, zodat je hem alleen met toestemming van een ander tevoorschijn kunt halen. Normaal gesproken werkt zoiets met een sleutel, maar deze gordel is ‘slim’ en daardoor kun je hem op afstand met een telefoon bedienen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dit model, de Cellmate van de Chinese fabrikant Qiui blijkt alleen makkelijk te hacken, waardoor iemand met gemak alle 40.000 gordels tegelijkertijd op slot zou kunnen zetten. Op dat moment zijn er nog maar twee manieren om je edele delen te bevrijden. Het is mogelijk om met een ijzerschaar de achterkant van het apparaat kapot te knippen, maar dat is geen aanrader, want als je een beetje scheef knipt, kun je gedag zeggen tegen je jongeheer. Een tweede optie is een kleine stroomstoot aan het apparaat geven, waardoor het automatisch los zou moeten laten.

Waarschuwing

Het Britse bedrijf, Pen Test Partners, dat ontdekte hoe makkelijk het apparaat te hacken was, nam in eerste instantie contact op met Qiui, maar kreeg geen antwoord van de fabrikant. Na een aantal maanden besloten ze daarom een waarschuwingsvideo te maken, om te voorkomen dat duizenden mannen opeens ‘fysiek opgesloten worden’.

Laatste nieuws