doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom een biertje drinken onder de douche helemaal niet zo’n slecht idee is

Heb je zin om vanavond een lekker biertje uit de koelkast te halen? Probeer eens om hem mee te nemen onder de douche! Dat heeft een hoop praktische voordelen en het zou ook wel eens behoorlijk goed voor je zou kunnen zijn. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Waarom een biertje drinken onder de douche helemaal niet zo’n slecht idee is

Een ‘shower beer’, zoals het op het internet vooral bekend staat, blijkt heel wat voordelen te hebben. Als je na het sporten bijvoorbeeld met haastige spoed toch even wil genieten van een lekker biertje, kun je dat gewoon met het douchen combineren. Dat heeft nog een extra pluspunt, want onder de douche kun je weliswaar knoeien, maar dan wordt het toch automatisch opgeruimd. Bovendien kun je ook geen bier over je kleren krijgen, dus dat scheelt ook weer een hoop rotzooi.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Die praktische voordelen zijn allemaal leuk en aardig, maar je gaat natuurlijk liever met een pilsje op de bank, in de kroeg of op een terras zitten dan onder de douche. Er is echter nog een tweede reden om je ijskoude rakker mee te nemen naar de badkamer: het is namelijk goed voor de creativiteit.

Zowel douchen als alcohol drinken zorgen ervoor dat je hersenen dopamine aanmaken, een stof die ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Combineer je de twee activiteiten, dan verdubbel je de hoeveelheid dopamine. Het zorgt ervoor dat je een ontspannen gevoel krijgt en dat je hersenen beter creatief werk kunnen verrichten. Overigens helpen grotere hoeveelheden alcohol onder de douche niet, dus een kratje pils leegtrekken onder de douche maakt je nog geen Rembrandt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws