1. Pooh Jeans
In het seizoen 1981/1982 prijkt het Italiaanse spijkerbroekenmerk Pooh pontificaal op het iconische rood-zwart gestreepte shirt van AC Milan. Nou blinken Italianen over het algemeen niet uit in Engels, maar zou er dan echt helemaal niemand zijn geweest die wist dat daar een luchtje aan zat?
2. Bonar
Ietwat ongemakkelijk presenteert de clubleiding van het Schotse St. Johnstone de nieuwe shirtsponsor voor het seizoen 1990/1991: textielfabrikant Bonar. Al is er in heel Schotland niemand te vinden die bij het horen van het woord Bonar aan textiel denkt. Hooguit aan het uitrekken ervan.
3. Domination Palace
Voor het seizoen 2018/2019 strikt het vijfde elftal van RKVV Waalre Domination Palace uit Valkenswaard als shirtsponsor. De shirts zijn al gedrukt als de KNVB er op het laatste moment een stokje voor steekt. De eigenaresse van de SM-club begrijpt er niets van: “Wij trappen hier toch ook tegen ballen?”
4. Soula/Villa Erotica
De Griekse laagvlieger Voukefalas Larissa FC staat in 2012, net als de rest van Grie- kenland, aan de rand van de financiële afgrond. Om het vege lijf te redden gaat de club – onder het motto: pakken wat je pakken kan – in zee met niet één, maar twee plaatselijke bordelen. Soula op de borst en Villa Erotica op de rug.
5. Le69
Zelfs mensen wier kennis van de Franse taal ophoudt bij Paturain zullen zich in het seizoen 1989/1990 hebben verbaasd over de shirtsponsor van Olympique Lyon. Maakte die club nou serieus reclame voor een seksstandje? Nee, de soixante-neuf op het shirt heeft met fellatio niets te maken. Het is het nummer van het departement Rhône, waarin de stad Lyon ligt.
- Unsplash - Reuters