doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bij elkaar geraapt zootje winterkleding? Zo krijg je grip op je garderobe

Het duurt nog even voordat de winter aanbreekt, maar we weten allemaal: die laatste maanden van het jaar gaan snel. In een ommezien maakt dat dunne jassie plaats voor een veel dikkere variant. Als je tenminste nog een hebt die het daglicht mag zien. Is jouw wintergarderobe ook een grote bende? Zo krijg je er een beetje grip op. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bij elkaar geraapt zootje winterkleding? Zo krijg je grip op je garderobe

Oude zooi weggooien 

Ligt je favoriete plunje altijd voor in de kast? Dan kan het goed dat achterin diezelfde kast oude vodden liggen. Scheid het kaf van het koren en doe die oude kledij de deur uit. Zitten er gaten in? Weg ermee. Droeg je het al meer dan een jaar niet? Dito. Verstaan ervan überhaupt vergeten? Geen reden meer om het te bewaren. Is het nog goed? Deponeer het dan effe in de kledingbak.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Houd alles bij elkaar

Het kan er dik inzitten dat je wintergarderobe een klere(n)zooi is omdat je simpelweg geen wintergarderobe hebt. Liggen jouw zomerstukken en winteritems door elkaar? Creëer dan wat overzicht. Winterkleding bij winterkleding en van hetzelfde voor de zomer-, herfst- en lentestukken.

Koop opbergers

Kwak jij je sokken, short en die een of twee verdwaalde stropdassen in de la waarin je ook T-shirts en broeken bewaart? Investeer dan in wat opbergers. Koop wat hangers waaraan je je shirts kunt ophangen en berg die sokken op in een speciale la voor alleen je sokken. Meteen wat overzicht. Da’s wel zo handig, niet?

Investeren in nieuwe items

Misschien moet je totaal niet aan shoppen denken, maar de wintercollectie voor mannen is weer bekend. Wie een beetje grip op z’n wintercollectie wil krijgen, kan er ook goed aan doen om een paar nieuwe tijdloze kledingstukken te kopen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan ben je aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze drie ideeën?

1. Een totaal donkere look

Een goede combinatie van netjes, rust en modebewust is de all black everything look, waarbij je – inderdaad – vrijwel alleen zwart draagt. Als je geen gevoel hebt voor mode, is deze trend wel aan je besteed. Het fijne is dat het helemaal geen ‘moeilijke’ kleding hoeft te zijn. Denk: zwarte jeans, zwarte coltrui en een paar nette schoenen en sneakers. Hoppa: je look is klaar. Omdat je gebruik maakt van één kleur val je op, zonder dat het te heftig is. Coltruien en effen sweaters of shirts zijn sowieso helemaal in deze winter. De basis is rust: effen kleding past hierbij.

2. Lange jassen en hoge schouders

Om blauwbekken te voorkomen is het natuurlijk verstandig om je lijf te hullen in een warme jas. Daarom is een goede winterjas niet alleen voor de welwillende modeman een must, maar ook gewoon voor de kerel die het warm wil hebben. Enig nadeel: zo’n winterkas kan aardig in de papieren lopen en de prijzen verschillen ook nog eens per webshop, zo blijkt op Jas.nl. Van plan om dit seizoen een nieuwe te kopen? Kies dan een lange winterjas. Het voordeel is dat ze vaak stijlvol staan, ook bij een ‘gewone’ outfit.

Zo’n lange jas met hoge schouders kan je look helemaal maken. Anno 2020/2021 kan de lange jas gedragen worden door mannen met verschillende smaken. Alternatief, sportief, netjes of basic; de lange jas is er voor iedere man. Draag zo’n jas met een extra lange sjaal en je hebt écht een straffe look te pakken.

3. Het juiste schoeisel

Ook niet geheel onbelangrijk: de juiste schoenen. En als je dan toch die modetrends een beetje in de gaten houdt, vergeet dit dan niet door te vertalen op de juiste stappers. Een van de trends die we zien, is bijvoorbeeld die van de Chelsea boots. Dit soort boots zijn tijdloos, netjes en stijlvol en komen eens in de zoveel jaar weer terug. Het grote voordeel van deze laars is dat je ze ook goed kunt dragen in andere seizoenen. Wil je liever een paar schoenen dat net wat stoerder is dan deze klassieke enkellaars? Kies dan voor zwarte (of bruine) veterboots.

Amsterdam Fashion Week 2020 voor meer inspiratie

Ben je benieuwd wat het jaar ons nog meer gaat brengen op het gebied van herenmode? Houd dan de digitale en fysieke fashionweeks in de gaten. In september staat bijvoorbeeld de Amsterdam Fashion Week nog op de planning voor diverse designers en publiek. Hoe deze fashionweek helemaal wordt ingevuld (fysiek of digitaal) is nog een verrassing.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws