Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom het voorjaar de beste periode is om in te slaan voor het wintersportseizoen 

Nu we  na een natte winter  eindelijk een beetje zon in het land hebben en de temperaturen langzaam maar zeker ook op gaan lopen, moeten de meesten van ons even niet meer aan de winter denken. Tenzij je misschien een wintersportliefhebber bent. Echte wintersporters weten namelijk dat het voorjaar eigenlijk juist de beste periode is om op zoek te gaan naar nieuwe gear voor de volgende winter. 

Wintersport

Een heren ski jas of broek scoren in deze periode is namelijk in de meeste gevallen veel voordeliger. Daarbij zijn er nog andere redenen om in dit seizoen in te slaan voor het nieuwe wintersportseizoen. Waarom dat precies zo is en hoe je de beste wintersportoutfit voor je volgende wintersport vindt, lees je in dit artikel.

Seizoensuitverkoop in de lente: goedkopere wintersportkleding

Hoewel er verschillende redenen zijn om juist in de lente op zoek te gaan naar nieuwe kleding voor je volgende wintersportvakantie is de grootste reden uiteraard dat veel wintersportwinkels en -merken in het voorjaar hun grote seizoensverkoop houden. In die sale bieden ze aanzienlijke kortingen op verschillende soorten skikleding, evenals op gear, accessoires en alles voor je uitrusting. Die kortingen lopen vaak erg hoog op. In sommige gevallen profiteer je van voordeel met tot wel 70% korting of meer. 

De reden dat dit in het voorjaar gebeurt, is omdat het wintersportseizoen dan net achter de rug is. Voor het volgende winterse seizoen produceren en lanceren merken en winkels weer nieuwe kleding, zoals jassen, broeken en truien om in te skiën of te snowboarden. De afgelopen collectie mag daarom voor een veel lagere prijs weg. Dat terwijl de kwaliteit natuurlijk wel gewoon hetzelfde blijft. Een heren ski jas die eerder voor veel meer geld werd verkocht, is immers niet ineens anders qua kwaliteit. In andere woorden: lekker van profiteren dus wanneer je nog nieuwe spullen nodig hebt!

Groot aanbod van wintersportspullen in het voorjaar

Wat daarnaast voordelig is, is dat je in het voorjaar vaak nog een grote keuze hebt voor jassen, broeken, truien en andere gear. Gaat het je bijvoorbeeld niet alleen om de voordelige prijs, maar juist ook om het brede aanbod? Ook dan zit je juist in de lente goed. Veel wintersportmerken en winkels hebben dan al wat aanbod voor een nieuwe collectie. Deze spullen zijn weliswaar niet voor een lagere prijs te koop, maar zijn wel volgens de laatste trends geproduceerd. Hierbij is de keuze enorm, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij je past.

Het grote voordeel van er zo op tijd bij zijn, is dat je minder kans loopt om populaire items te missen. Juist omdat merken in het voorjaar vaak al nieuwe items lanceren, kun jij er in dit seizoen vroeg bij zijn. Daarmee ben je helemaal klaar voor het nieuwe wintersportseizoen en hoef je niet last minute te stressen omdat je nog een nieuwe heren ski jas of broek aan moet schaffen. Het zal je verbazen hoeveel mensen in Nederland vlak voor vertrek nog even snel een nieuwe jas moeten kopen. Op zo’n moment kun je vaak niet direct vinden wat je zoekt, wat alleen maar bijdraagt aan het gevoel van stress. Zorg er dus voor dat je er lekker op tijd bij bent!

Goede voorbereiding op vakantie voor doorgewinterde wintersporter

Of je nu een jas van de vorige collectie voor een lagere prijs hebt gekocht of wanneer je juist voor een item uit een nieuwe collectie bent gegaan; in beide gevallen ben je lekker op tijd met de voorbereiding voor je wintersportvakantie. Dat is niet alleen prettig met het oog op de last minute stress zoals we hierboven beschreven, maar ook met de spreiding van kosten. Want eerlijk is eerlijk: wintersport is behoorlijk prijzig. Voor een week wintersport moet je je portemonnee flink trekken. Je moet immers niet alleen geld neerleggen voor een goede, betrouwbare outfit waarin je lekker kunt skiën of snowboarden.

Je moet ook nog naar een wintersportbestemming toe reizen. De meesten van ons doen dat met de auto. Zij rijden vaak met anderen naar landen zoals Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland om daar lekker te gaan wintersporten.

Ook kun je met de trein of het vliegtuig gaan. Feit is dat dit in ieder geval geld kost. Daarbij moet je nog een verblijf regelen in de vorm van een hotel, een chalet of een andere accommodatie. Ook de pistepassen zijn behoorlijk aan de prijs, evenals de kosten voor eten en drinken. Koop je op tijd je wintersportkleding, dan kun je de totale kosten een beetje spreiden.