Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schoenentrends voor de echte man: herfst/winter 2024

De herfst is in aantocht en dat betekent maar één ding: tijd om je garderobe aan te passen. Je denkt misschien dat schoenen niet het belangrijkste zijn, maar vergis je niet—de juiste schoenen maken of breken je hele look.

Schoenentrends

In samenwerking met Ziengs.

En nee, we hebben het hier niet over hippe fashion statements of gedoe waar je vriendin zich druk om maakt. Dit gaat over schoenen die jou een stevige, mannelijke uitstraling geven. Want of je nu door de stad loopt of een wandeling maakt in de natuur, de schoenen die je draagt, zeggen alles over hoe jij de wereld trotseert.

Retro sneakers: terug van weggeweest, maar dan stoerder 

Laten we beginnen met sneakers, heren. Niet die modieuze flutdingen, maar stevige retro sneakers die teruggrijpen naar de jaren '70 en '80. Dat waren nog eens tijden waarin alles draaide om simpelheid en functionaliteit, met een flinke dosis stijl. Deze herfst zie je steeds vaker sneakers met dikke zolen, stoere materialen en robuuste kleuren. Of je nu kiest voor diepe herfsttinten of juist voor iets dat eruit springt, deze schoenen zijn perfect om je look een ongeforceerde, mannelijke touch te geven.

Het mooie aan retro sneakers is dat ze moeiteloos combineren met alles wat je draagt. Een jeans, een stoere jas, of zelfs onder een nettere outfit. Retro sneakers maken duidelijk dat jij geen softie bent, maar iemand die z’n zaakjes op orde heeft en weet wat hij wil.

Wandelschoenen voor de avontuurlijke man 

Sneakers zijn prima voor de stad, maar soms heb je iets nodig dat wat meer aankan. Wandelschoenen zijn al lang niet meer alleen voor de bergen; ze zijn perfect voor mannen die geen genoegen nemen met half werk. Deze herfst zien we wandelschoenen met een ruig randje die perfect passen bij de man die niet bang is om z’n handen vuil te maken.

Denk aan schoenen die tegen een stootje kunnen en er nog steeds goed uitzien, zelfs als ze door de modder zijn gegaan. Bovendien passen ze net zo goed bij een casual look als bij een werkoutfit. Wandelschoenen zijn niet alleen praktisch, maar stralen ook uit dat jij een man bent die niet stilzit, die actie onderneemt en het avontuur niet uit de weg gaat. Of je nu door het bos loopt of door de straten van de stad, met deze schoenen ben je overal op voorbereid.

Loafers met een twist: niet alleen voor kantoorslaven 

Loafers hebben misschien een oubollig imago, maar daar komt dit seizoen verandering in. De nieuwe loafers zijn stoerder dan ooit, met dikke zolen en onverwachte kleurencombinaties. Dit zijn niet de schoenen die je opa draagt op zondagmiddag; deze loafers zijn gemaakt voor mannen die houden van comfort, maar er nog steeds onverschrokken uit willen zien.

Je kunt ze dragen met een casual outfit, maar ook als je een nettere look nodig hebt. Het maakt niet uit wat je plannen zijn, deze loafers voegen altijd iets extra’s toe aan je stijl. Geen gedoe, geen poespas, gewoon schoenen die duidelijk maken dat jij een man bent die weet wat hij wil. Ze zijn gedurfd genoeg om op te vallen, zonder dat je eruitziet alsof je te hard je best doet.

Conclusie: schoenen voor mannen die vooruitgaan 

Deze herfst gaat het niet om subtiele trends of gedoe waar je geen zin in hebt. Het gaat om schoenen die jou klaarstomen voor wat dan ook. Retro sneakers, stoere wandelschoenen en loafers met een twist zijn dit seizoen de keuze voor mannen die geen genoegen nemen met middelmatigheid. Dus waar wacht je nog op? Tijd om je schoenenkast een upgrade te geven en te gaan voor die stoere, mannelijke look waarmee je altijd indruk maakt.