doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Amerikaans restaurant zet ’s werelds duurste broodje pindakaas op de kaart

Vind je een tientje al veel voor een belegd broodje? Dan moet je niet in Chicago zijn. Daar gaat ’s werelds duurste broodje pindakaas voor 350 dollar over de toonbank. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Amerikaans restaurant zet ’s werelds duurste broodje pindakaas op de kaart

Vorige week bleek nog dat mannen die boterhammen met pindakaas eten de beste seks hebben. Een dergelijke bam Calvé mag dan zeker niet ondergewaardeerd worden. Maar er 350 dollar voor betalen, dat gaat ons boven de pet. Toch is het wat een restaurant in Chicago vraagt voor een boterhammetje met pindakaas.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In het restaurant PB&J’s is de decadente delicatesse met pindakaas niet zo karig als we ‘m hier in Nederland kennen. Het gaat om een luxe broodje met pindakaas, jam en honing, oftewel de peanut butter and jelly sandwich.

De Amerikaanse klassieker wordt in het restaurant geserveerd op een met bladgoud bestreken stuk brood, honderd procent natuurlijke pindakaas, aalbessenjam uit Frankrijk en een zeldzame Manukau-honing uit Nieuw-Zeeland. En daar hangt een flink prijskaartje aan. Omgerekend betaal je er zo'n 296 lieve Europese duiten voor.

Broers Matthew en Josh McCahill zijn de scheppers van het dure broodje genaamd Golden Goose en hopen dat klanten daar het grove geld voor over de balk willen smijten. Al proberen de broers nog wel een beetje nobel uit de hoek te komen. Een percentage – hoe groot precies is onduidelijk – zullen ze doneren aan de liefdadigheidsorganisatie Chicago Hopes for Kids.

Allemaal leuk een aardig, maar voor een dergelijke boterham met pindakaas duiken wij vooralsnog wel eigen keuken in. Wij hebben betere bestemmingen voor de overige 349 dollar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws