Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marathon op z'n Schots: rennen en zuipen

Voor alle mannen die de wandeling naar de koelkast al ver vinden, hebben wij fantastisch nieuws. Je kunt nu een marathon...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voor alle mannen die de wandeling naar de koelkast al ver vinden, hebben wij fantastisch nieuws. Je kunt nu een marathon lopen en je om de zoveel kilometer tegoed doen aan drank. Een stel Schotten organiseert deze 'drankmathon' in Glasgow.

Glasgow is het officiële toneel van de allereerste 'Wineathlon'. De opzet is simpel: je rent tien kilometer, maar om de twee kilomter staat een kraampje klaar om je te voorzien van een vers glas (of glazen) drank.

Dekselse kiltdragers

Zeker in Schotland zou je whisky, of toch op z'n minst een biertje verwachten, maar kennelijk is ook wijn in trek bij de Schotten. Bij elk kraampje staat de dorstige renners namelijk een wijntje te wachten. Ach, zolang er maar alcohol in zit, horen wij die dekselse kiltdragers denken!

Lees ook: Man loopt marathon op bier en sigaretten

Beschonken reis om de wereld

De marathon heeft ook nog eens een internationaal tintje: elk van de vijf kraampjes zal wijn schenken uit één van 's werelds betere wijngebieden. In andere woorden: en beschonken reis om de wereld in tien kilometer.

Iets voor jou?