Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wapengigant Kalashnikov Group begint kledinglijn!

Altijd al op zoek geweest naar kleding die matcht bij je AK-47? Dan hebben we goed nieuws voor je. De wapenfabrikant Kal...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Altijd al op zoek geweest naar kleding die matcht bij je AK-47? Dan hebben we goed nieuws voor je. De wapenfabrikant Kalashnikov Group heeft aangekondigd met een eigen kledinglijn te komen. 

De AK-47, ook wel - liefkozend - de 'AK', of de 'Kalashnikov' genoemd, naar de uitvinder: de Rus Mikhail Kalashnikov (1919-2013). De wereldberoemde moordmachine krijgt, als we het Russische (pro-Kremlin) dagblad Izvestia mogen geloven, een broertje. In de vorm van een, oh jazeker, kledinglijn. En de Kalashnikov Group, de voornaamste fabrikant van het dodelijke wapen, heeft haast. Nog ditzelfde jaar moeten er zestig winkels hun deuren openen in Mother Russia. Naast kleding zullen er ook souvenirs in de schappen verschijnen

Gretig aftrek

De kleding zal een 'militair' tintje krijgen. Volgens de Britse omroep BBC komt de zet van Kalashnikov niet als een verrassing. De wapengigant lijdt erg onder de handelssancties tussen Rusland en het vrije Westen. Een kleding- en souvenirlijn zou het gat enigszins moeten opvullen. Vooral in Rusland zou de kledij gretig aftrek moeten vinden. Experts wijzen erop dat het Russische patriottisme in tijden van (inter)nationale onrust aan een opmars bezig is. De mode van Kalashnikov past perfect in dat verder zeer ongezellige plaatje.

Wij verwachten dat de kleding van Kalashnikov ook in Amsterdam helemaal hip en trendy wordt. De wapenlijn is immers al ontzettend populair in onze hoofdstad!