Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! The Shallows

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe haaienfilm The Shallows met Blake Lively.

Het is misschien wel één van de meest gewaagde keuzes die je als filmregisseur kunt maken: een nieuwe film over haaien naar het witte doek brengen. Je kunt immers met nog zoveel spanning en actie komen, je rolprent zal ALTIJD gespiegeld worden aan die andere haaienfilm: Jaws uit 1975. Een strijd die je eigenlijk altijd verliest, want deze vroege film van Steven Spielberg is een absolute klassieker. Hollywood probeerde het in 1999 wel nog met Deep Blue Sea, maar faalde genadeloos. En ook Open Water uit 2003 haalde bij lange na het niveau van Jaws niet.Lees ook: TrailerTrash 31

Blake in bikini

Sinds die tijd bleef het redelijk rustig in het water (de vreselijke Sharknado-films en Shark Night 3D uit 2011 waren zo slecht, die tellen niet eens mee). Maar nu is er dus The Shallows van de Spaanse regisseur Jaume Collet-Serra (Unknown, Run all Night). Je hoeft als man eigenlijk niet eens te weten waar het verhaal over gaat om naar deze film te willen, want actrice Blake Lively (Gossip Girl, The Town) in badpak én in bikini is daar al reden genoeg voor.Voor degenen die daar toch geen genoegen mee nemen, hierbij toch nog even het verhaal in een notendop. Nancy (Lively) gaat kort na het overlijden van haar moeder naar diens favoriete surfplek om haar verdriet een plekje te geven. Maar eenmaal op de plank, blijkt dat ze niet alleen is in het ondiepe water. Een meterslange mensenhaai ramt haar surfboard en bijt Nancy in haar been, waarna ze weet te vluchten naar een rots midden in het water, op 150 meter van het strand. Met een rondcirkelende haai om haar heen moet Nancy een manier verzinnen om toch nog in veiligheid te geraken.

Lees ook: TrailerTrash Ben-Hur

Check die trailer!

Regisseur Jaume Collet-Serra bewees met Unknown al dat hij weet hoe hij spanning moet opbouwen in een film en waagt met The Shallows opnieuw een sprong in het diepe. Blake Lively laat zien dat ze niet alleen een knap koppie is, maar ook echt kan acteren en de haai is levensecht. In dat opzicht wint de film het al van de handgemaakte nephaai van Jaws. Maar of het verder ook in de buurt komt van deze klassieker? Check de trailer en oordeel zelf!