Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! The Accountant

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op het spannende The Accountant met Ben Affleck in de hoofdrol.



In 1997 schieten de vooraf nog grotendeels onbekende boezemvrienden Matt Damon en Ben Affleck vanuit het niets naar wereldfaam, wanneer ze voor het door hen geschreven script van de film Good Will Hunting – waarin ze allebei ook een rol spelen – een Oscar winnen voor het beste scenario. De film over een wiskundig genie (Damon) is een gigantische hit en sindsdien hebben de twee nooit meer zonder werk gezeten. Matt Damon scoorde een wereldrol als geheim agent Jason Bourne en sleepte als acteur nog drie Oscarnominaties in de wacht, terwijl Ben Affleck het ook als regisseur probeerde en in 2013 met het drama Argo de Oscar voor Beste Film wist te winnen.



Topregisseur

De carrières van de twee mannen lopen sindsdien niet meer helemaal synchroon, want daar waar Damon echt een acteur-acteur is, lijkt Affleck toch vooral zijn talent achter de camera gevonden te hebben. Naast Argo regisseerde hij ook de ijzersterke films Gone Baby Gone en The Town. Achteraf gezien had iedereen dat allang kunnen zien aankomen, want de net 44 jaar geworden Affleck maakte in 1993 al zijn regiedebuut met de korte film I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three Picture Deal at Disney. Een klassieker. Of nou ja...



Lees ook: TrailerTrash Masterminds



Dubbelleven

In zijn laatste film The Accountant laat hij het regiewerk evenwel aan een ander (Gavin O'Connor – Pride and Glory, Warrior, Jane Got a Gun) en stort hij zich voor even weer puur op acteren. Affleck speelt de rol van Christian Wolff, een man die zich voor de buitenwereld voordoet als een saaie kantoorklerk, maar in het diepste geheim voor verschillende criminele organisaties werkt en alles op alles moet zetten om te voorkomen dat zijn dekmantel ontdekt wordt.



Lees ook: TrailerTrash King Arthur: Legend of the Sword



Check die trailer!

Naast Affleck doen ook sterren als Oscarwinnaar J.K. Simmons (Whiplash, Spider-Man, Juno), Anna Kendrick (Pitch Perfect, Get a Job, Mr Right), Jon Bernthal (The Walking Dead, The Wolf of Wall Street, Fury) en oudgediende John Lithgow (Interstellar, Cliffhanger, Richochet) mee. Kortom, Ben Affleck is in goed gezelschap. Maar zet hij zelf weer eens een goede rol neer? Check snel die trailer en oordeel zelf!





The Accountant is vanaf donderdag 10 november in de Nederlandse bioscopen te zien.