Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! The Great Wall

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste van Matt Damon: The Great Wall.

Nadat we hier vorige week de film The Accountant met Ben Affleck bespraken, is het deze week de beurt aan zijn beste vriend Matt Damon, die na de zoveelste Jason Bourne van eerder dit jaar ditmaal naar China afreist om in de bovennatuurlijke actiefilm The Great Wall te spelen. In een verder vrijwel geheel Chinese cast is Damon opgetrommeld als hoofdrolspeler en belangrijkste trekpleister voor op de filmposter.



Hollywood in Azië

Hollywoodsterren die het in Azië proberen is niet nieuw. Al in 2003 speelde Tom Cruise in de Japanse actiefilm The Last Samurai en Keanu Reeves deed met 47 Ronin tien jaar later hetzelfde. Ditmaal is het dus aan Matt Damon om zijn entree in Aziatische cinema te maken. Onder regie van de Chinese Yimou Zhang (Hero, House of Flying Daggers, Curse of the Golden Flower) maakt ook hij de lucratieve cultuuroverstap. Een beslissing die in Azië overigens ook de nodige kritiek heeft gekregen. Want waarom geeft Zhang de hoofdrol niet gewoon aan een mede-Chinees? “Omdat er op dit moment geen hele goede Chinese acteurs zijn,” is het antwoord van de 64-jarige grootmeester. Tja, daar is weinig tegenin te brengen...



Lees ook: TrailerTrash The Accountant



Bovennatuurlijk plot

In The Great Wall neemt Zhang een loopje met de waarheid door te speculeren dat de Chinese Muur nooit gebouwd is om hordes menselijke vijanden buiten te houden, maar om monsterlijke wezens te weren. Terwijl de lokale bevolking gedwongen wordt om mee te helpen met de bouw van het immense bouwwerk is het aan een gigantisch leger om onder leiding van een mysterieuze vreemdeling (Damon) allerlei gruwelijke schepsels te verslaan.



Lees ook: TrailerTrash Masterminds



Check die trailer!

Liefhebbers van fantasy, horror, actie en avontuur komen met The Great Wall volledig aan hun trekken met deze film die met een budget van 120 miljoen euro de duurste Chinese productie ooit is. Damon heeft naar verluidt een slordige 25 miljoen euro opgestreken met deze rol én een percentage van de bioscoopopbrengsten bedongen. Of de film het ook in het westen goed zal doen is nog maar de vraag, maar met een bevolking van ruim een miljard inwoners hoeft The Great Wall eigenlijk ook enkel maar in China zelf te scoren om een klinkend succes te zijn. De moeite van een biosbezoek waar? Check de trailer en oordeel zelf!





The Great Wall is vanaf donderdag 16 februari 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.