Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eis tegen doodrijder A2: acht jaar cel

Het Openbaar Ministerie (OM) eist dat Neil van der L., de roekeloze automobilist die een dodelijk ongeluk vero...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het Openbaar Ministerie (OM) eist dat Neil van der L., de roekeloze automobilist die een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2, acht jaar achter slot en grendel verdwijnt. 

Op 30 december vorig jaar was een gezin op weg naar een leuk dagje uit, toen automobilist Neil van der L. (46) ter hoogte van Utrecht op volle snelheid op hun auto knalde. De vader verloor het leven. Vijf van de zes andere inzittenden raakten gewond - waaronder twee kinderen. Het compleet onnodige ongeval heeft het leven van de slachtoffers compleet overhoop gegooid. Zo kampen de overlevenden onder meer met blijvend lichamelijk letsel en financiële en mentale problemen

Niet toerekening

Volgens justitie heeft de man zich schuldig gemaakt aan doodslag en poging tot doodslag. De dader scheurde met bizar hoge snelheden over de snelweg. Snelheden van 200 kilometer per uur en hoger werden met gemak behaald tijdens de dollemansrit. Van der L. geeft toe als een gek gereden te hebben. Hij had voor zijn dodelijke rit speed gebruikt, waardoor hij in een psychose belandde. Desalniettemin beschouwt het OM hem als toerekeningsvatbaar.

We blijven de zaak volgen.