Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Race glorie: Ayrton Senna

Er zijn nog steeds mensen die hun kinderen naar hem vernoemen en gisteren had Ayrton Senna 57 jaar moeten worden. Dat we...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Er zijn nog steeds mensen die hun kinderen naar hem vernoemen en gisteren had Ayrton Senna 57 jaar moeten worden. Dat werd hij niet en in het Formule 1 magazine van 2016 beschreef onze redacteur Micha Jacobs de laatste minuten van zijn leven. 

De koning is dood

Overal ter wereld, maar vooral in zijn vaderland Brazilië, staat men elk jaar op 1 mei stil bij de dood van Ayrton Senna, een van de grootste coureurs die de autosport ooit heeft voortgebracht. Op die gitzwarte dag in 1994 vliegt Senna tijdens de Grand Prix van San Marino met hoge snelheid uit de bocht, crasht tegen een muur een breekt op fatale wijze zijn schedel. Forensisch experts zeggen dat de racelegende vrijwel op slag dood is. Meteen na zijn dood kondigt Brazilië drie dagen van nationale rouw af.

De hulptroepen ter plaatse kunnen zijn leven niet meer redden. Die bloedvlek op de knie van de reddingswerker (in het wit, twee van rechts) is een luguber detail van een ongeluk dat de racewereld tot op de dag van vandaag bezighoudt. Om koude rillingen van te krijgen.  

Ayrton Senna reed 161 grand prix's en werd driemaal wereldkampioen.