Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wehrlein out, Giovinazzi in

Aan het begin van de week werd Pascal Wehrlein nog goed gekeurd door de FIA om te racen. Hij was fit genoeg, maar in de...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Aan het begin van de week werd Pascal Wehrlein nog goed gekeurd door de FIA om te racen. Hij was fit genoeg, maar in de kwalificatie zagen we ineens Antonio Giovinazzi in de auto zitten. 

De Duitser bleek er zelf voor gekozen te hebben om niet deel te nemen aan de race. Hij vond zichzelf niet fit genoeg. Daar kun je alleen maar een groot applaus voor geven. De meeste coureurs zullen namelijk tegen beter weten in gewoon aan de race beginnen. Dat Wehrlein niet fit genoeg is komt door een crash in februari in Miami. Daar deed het talent mee aan de Race of Champions. Hij moest de weken daarna zijn rug ontzien en voelde zich nu toch niet fit genoeg. 'Mijn fitheid is niet zoals deze zou moeten zijn om een race te kunnen rijden, vanwege mijn trainingsachterstand. Dat heb ik vrijdagavond uitgelegd aan het team. Sauber heeft vervolgens besloten geen risico's te nemen. Jammer, maar dit is het beste voor het team.' En daar verdiend de Duitser een diepe buiging voor. 

Antonio Giovinazzi verving Wehrlein eerder al tijdens de eerst testweek in Barcelona. Officieel is de Italiaan testcoureur van Ferrari, maar dat leent hem dit weekend dus uit aan Sauber. Giovinazzi is de eerste Italiaan die deelneemt aan een race in de Formule 1 sinds Jarno Trulli afscheid nam in 2011. 

Maar Max verslaan? Denk het niet Antonio!