Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kritiek op Wenger zwelt aan na weer een verlies (VIDEO + FOTO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Arsène Wenger.

Arsenal en Arsène. Je kunt de Londense topclub en de Franse oefenmeester amper meer los van elkaar zien. Al sinds 1996 coacht Wenger (67) de voetbalclub uit het noorden van Londen. In die 21 jaar (!) werd de ploeg uit de Londense wijk Highbury drie keer gekroond tot kampioen van Engeland. Daarnaast won Arsenal zes FA Cups onder leiding van de Fransman. De Community Shield - vergelijkbaar met de Johan Cruijff Schaal - ging ook zesmaal naar het Arsenal van Arsène. En in 2006 behaalde Arsenal nog de finale van de Champions League, waarin werd verloren van BarcelonaAl met al zeker geen pover resultaat, maar de positie van Wenger wankelt. Al een tijdje. Dit zijn beelden van een protestmars die fans van Arsenal onlangs door Londen liepen.

Lees en zie ook: vandaag in 1996: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

Spandoeken

Arsenal verloor gisteren de vierde uitwedstrijd op een rij. Bij stadsgenoten (en degradatiekandidaat) Cyrstal Palace gingen 'The Gunners' met 3-0 onderuit, terwijl de concurrentie wel punten pakte. Arsenal staat nu op een teleurstellende zesde plek. De Champions League bereiken is nog mogelijk, maar gemakkelijk zal dat zeker niet gaan. Ondertussen neemt de toch al alom aanwezige woede bij de fans van Arsenal toe. Niet alleen in het uitvak op Selhurst Park, de thuishaven van Palace, maar wereldwijd. De term 'Wenger out' was al trending op social media en de tekst verscheen zelfs op spandoeken bij een concert van Coldplay in Singapore en rugbywedstrijden in Australië.

Laatste kans

Of Wenger zal vertrekken? De tijd zal het ons leren. Zelf lijkt 'ie vooralsnog niet van plan te zijn op te stappen. Volgende week maandag, op Tweede Paasdag, wacht de uitwedstrijd in en tegen Middlesbrough in het hoge noorden van Engeland. Misschien wel de allerlaatste kans voor de sympathieke Franse trainer..

Come on Arsenal!