Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Filmtip: check de nieuwste Star Wars trailer!

Nog héél even en dan is 'ie er: de nieuwste Star Wars.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is dit jaar alweer veertig jaar geleden dat de Amerikaanse filmmaker George Lucas de wereld verraste met zijn magnus opus Star Wars: A New Hope. De ruimtefilm over een intergalactische strijd tussen goed en kwaad geldt tot de dag van vandaag als één van de meest succesvolle en geliefde science-fictionproducties aller tijden en leidde niet alleen tot twee vervolgfilms in de jaren tachtig (The Empire Strikes Back uit 1980 en Return of the Jedi drie jaar later), maar ook tot drie zogeheten prequels – films die het verhaal voorafgaand aan een film vertellen. The Phanton Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005) brachten de reeks opnieuw onder de aandacht en met The Force Awakens uit 2015 verscheen alweer de eerste film van de derde trilogie. Over een paar maanden is daar weer het langverwachte vervolg op: The Last Jedi.

@backlink(166389)

Star Wars als melkkoe

Direct nadat de filmstudio van Disney de filmrechten op Star Wars en het hele productiebedrijf Lucas Films van George Lucas kocht – voor de lieve soms van 3,5 miljard euro – maakte de cartoongigant bekend met nieuwe films te komen. Om en om verschijnt de komende jaren dan weer een film uit de nieuwe trilogie en dan weer een spin-off film die een ander deel van het Star Wars universum onderzoekt. Na The Force Awakens in 2015 volgde vorig jaar dus Rogue One: A Star Wars Story. Dit jaar is er The Last Jedi en volgend jaar kunnen we ons opmaken voor Han Solo: A Star Wars Story. Ook komende vier jaar kunnen we elke winter dus nog naar de bios voor een nieuwe Star Wars. Vet, maar ook een uiterst slimme truc van Disney, dat alleen al met de eerste twee films het totale aankoopbedrag van 3,5 miljard euro reeds terugverdiende.

Luke Skywalker als mentor van Rey

Check de nieuwste trailer!

Het verhaal van The Last Jedi gaat verder waar The Force Awakens stopte. Rey (Daisy Ridley) gaat na haar lange zoektocht naar Luke Skywalker (Mark Hamill) bij hem in de leer en start het lange traject om de laatste nieuwe Jedi – de intergalactische ruimtestrijders voor het goede – te worden. Tegelijkertijd is Finn (John Boyega) nog altijd herstellende van de wonden die hij opliep bij zijn gevecht met slechterik Kylo Ren en gaat Poe Dameron (Oscar Isaac) verder als piloot bij het leger van generaal Leia (de vorig jaar zeer plots overleden Carrie Fisher). Verdere details over het verhaal worden zoals we bij een Star Wars film gewend zijn strikt geheim gehouden en zullen in de komende maanden in nieuwe trailers beetje bij beetje naar buiten komen. De eerste teaser is er in elk geval al wel. En, is het wat? Check snel die trailer en oordeel vooral weer zelf!

Star Wars: The Last Jedi is vanaf woensdag 13 december 2017 in de bioscoop te zien.