Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schuttersploeg Jaïr Wessels bij Opsporing Verzocht in beeld

Er zit een flinke vordering in het onderzoek naar de liquidatie op Jaïr Wessels, zo schrijft het Parool. De 30-jari...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Er zit een flinke vordering in het onderzoek naar de liquidatie op Jaïr Wessels, zo schrijft het Parool. De 30-jarige Amsterdamse beroepscrimineel werd op 7 juli geliquideerd in Breukelen. Dat gebeurde op klaarlichte middag, rond een uur of 15.00 uur. Naar nu blijkt is er een goed beeld van een van de twee mannen die betrokken is geweest bij deze aanslag. Een tekening van hem zal hoogstwaarschijnlijk morgen bij Opsporing Verzocht getoond worden.

De twee schutters rijden op 7 juli kort nadat ze Wessels hebben doodgeschoten van Breukelen naar Loenen aan de Vecht, waar ze een andere auto nemen en dan verder 'vluchten'. 

De eerste auto - een Seat - is niet in de brand gestoken, zoals gebruikelijk bij dit soort liquidaties. Zo kunnen sporen worden uitgewist. Waarschijnlijk zijn de schutters uit hun evenwicht gebracht door een bepaald evenement. Het kan mogelijk een zeer waardevolle bron zijn bij het politieonderzoek omdat zo'n wagen zonder brandsporen vaak veel dna-sporen oplevert. 

Wessels - die op grote voet leefde - zelf was al meerdere keren gewaarschuwd dat hij op 'een dodenlijst' stond. Hij is in beeld geweest bij een mislukte liquidatie op Satudarah-kopstuk Etous Belserang. Bronnen vertelden Panorama onlangs nog dat Wessels ook omging met de geliquideerde Derkaoui 'Pirki' van der Meijden; wat weer een bekend figuur is binnen de zogeheten 'Mocromaffia'.

Onlangs nog had Panorama een coververhaal over Jaïr.