Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ricciardo neemt voorbeeld aan Rossi: 'Hij blijft leren van zijn jongere concurrenten'

Daniel Ricciardo was gewend om altijd de jongste te zijn binnen zijn team, maar sinds twee jaar is dat anders nu Max Ver...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Daniel Ricciardo was gewend om altijd de jongste te zijn binnen zijn team, maar sinds twee jaar is dat anders nu Max Verstappen zijn teamgenoot is. Hij kijk daardoor met steeds meer respect naar Valentino Rossi. 

"Misschien is de situatie een beetje vergelijkbaar met toen Vettel mij naast me kreeg bij Red Bull. Alleen is er rond Max iets meer hype dan bij mij het geval was. Op een gegeven moment krijg je met de jeugd te maken, een situatie waarin Valentino Rossi de afgelopen tien jaar al in zit.”

Ricciardo was aan het begin heel erg met Max bezig omdat hij hem constant te slim af was. "Ik denk dat je hier op twee manieren mee om kunt gaan. Je kan zoiets hebben van: ‘Wauw, hij krijgt alle aandacht, en dit en dat’. En dan kan het in je hoofd gaan zitten en kun je er last van krijgen. Met name dit jaar is Max volgens mij beter geworden. Maar ik erken dat nu ook in plaats van dat ik de hele tijd naar excuses zoek wanneer hij me verslaat”

Lees ook: 'Zo wordt je Formule 1 coureur (VIDEO)'

En dus erkent Ricciardo nu dan ook dat Max gewoon heel goed is en weet dat hij de komende jaren met meer jongelingen te maken gaat krijgen. "Door het te erkennen heeft het gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om zelf beter te worden, om te proberen hem voor te blijven. Ik denk dat Rossi dat de laatste jaren ook zo aanpakt. Die jonkies komen de sport binnen en worden beter en beter, maar hij weet zich toch ook steeds verder te ontwikkelen. Je moet leren van je slechte dagen en niet koppig zijn. Je kunt daar ook veel meer van leren dan van een zege."

En dus leert Ricciardo veel bij want winnen doet Red Bull niet heel veel meer..