Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moeder en dochter betrokken bij fake-voedselvergiftiging-schandaal

Hoe verzin je het? Dat was ons eerste idee bij het verhaal dat nu weer op onze Panorama-desk is beland. De Britse Debbie...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hoe verzin je het? Dat was ons eerste idee bij het verhaal dat nu weer op onze Panorama-desk is beland. De Britse Debbie Cameron en haar dochter Laura Joyce worden ervan verdachte te hebben 'verzonnen' dat ze ziek werden van het eten in de Spaanse horeca; ook spoorden ze anderen aan om hetzelfde te doen. Zo claimden moeder en haar nakomeling voor duizenden euro's schadevergoeding. Slim bedacht, maar het altijd maar kotszieke duo is nu door het Spaanse mandje gevallen.

Beide vrouwen zitten nu vast, in afwachting van wat komen gaat. De Spaanse politie gaat ervan uit dat er binnenkort nog meer arrestaties zullen volgen, en dat deze twee alleen nog maar het puntje van de ijsberg zijn, voor wat wordt gezien als een miljoenenzwendel door Britse expats aan de Spaanse costa's. Menig Spaanse hotelhouder heeft zich het schompes moeten betalen om van de claims af te komen. Hiertoe heeft de Guardia Civil een groot aantal invallen gedaan in woningen in deze omgeving.

De theorie die de Spaanse politie nu aanhoudt is dat de twee met name andere toeristen zo gek hebben gekregen maagproblemen te melden bij hoteldirecties, na bij deze gelegenheden te hebben gegeten. Debbie en Laura betaalden de mensen in het plot vaste tarieven uit en streken zelf de schadepremie op.

Moeder en dochter wonen in Majorca. Vooral mevrouw Cameron is daar een bekende verschijning. Ze noemt zichzelf een 'netwerker' en brengt verschillende partijen bij elkaar en verschillende producten aan de man, meestal met gebruikmaking van piramide-achtige marketing-structuren. Ze heeft ook een blog. Die heet Rich Mum. Bekijk hem hier.

Dochter Laura is zwanger, maar zit volgens de laatste berichten nog steeds vast. 

Debbie 'nog' in goede gezondheid
Dochter Laura