Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat ging er mis in de Berlijnse Cozy Club?

Een man is overleden en drie zijn gewond geraakt bij een schietpartij voor de deur van een discotheek in Berlijn. Volg...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een man is overleden en drie zijn gewond geraakt bij een schietpartij voor de deur van een discotheek in Berlijn. Volgens de politie is het bloedbad vooral te wijten aan een dispuut tussen 'verschillende partijen'. Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie was om kwart over twee 's nachts ter plekke. De schutter zelf zou bij de gewonden behoren.

De politie heeft kort na het dodelijke geweld een man opgepakt, en later die dag ook nog een een 30-jarige man vastgezet. Dat gebeurde nadat er een vrouw elders in Berlijn van een 17-verdieping tellend flatgebouw was gestort. De politie gaat er vanuit dat het disco-incident te maken heeft met het flatgebouw-incident.

De hippe Cozy Club is een populaire uitgaanslocatie voor Russische expats en duistere types uit de Duitse onderwereld. Een zien- en gezien worden-tent. Bij het schietincident zou de schutter naar verluid het hele magazijn van zijn Glock-pistool hebben geleegd. Die schutter is even daarna volledig in elkaar getimmerd door woedende discobezoekers, wat zijn ziekenhuisopname verklaard.

Het is goed mogelijk dat het dodelijk getroffen slachtoffer per ongeluk in de weg stond. Een van de andere twee gewonden is de portier van de Cozy Club.

In de Leipziger strasse viel een aantal uren later een vrouw van grote hoogte uit een flat op straat neer. De politie heeft een sterk vermoeden dat dit een moordzaak is.

De twee doden uit dit verhaal komen nadat er vorige week ook al twee doden vielen bij geweldsdelicten in de Duitse hoofdstad.