Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tom Dumoulin wint meteen in Giro d'Italia

Tom Dumoulin heeft de eerste Maglia Rosa van de 101ste Giro d'Italia veroverd. De titelverdediger was de snelste in de openingstijdrit in de straten van Jeruzalem.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Victor Campenaerts, regerend Europees kampioen reed ook 12'04", maar de honderdsten bleken in het voordeel van Dennis. De Australiër mocht opgelucht ademhalen, maar gedaan met billenknijpen was het nog niet. Tom Dumoulin mocht immers nog vertrekken.

De wereldkampioen tijdrijden noteerde aan het eerste tussenpunt de snelste tijd en ook aan de finish bleek de regerend wereldkampioen tijdrijden de allerbeste. Dumoulin was twee seconden sneller dan Rohan Dennis en Victor Campenaerts, die tweede en derde werden in de eerste daguitslag van de Ronde van Italië.

De Maastrichtse Sunweb-renner mag zich de eerste winnaar van een rit in een grote ronde buiten Europa noemen. Het is voor het derde jaar op rij dat Dumoulin na een tijdritzege de roze trui verovert. Een derde mooie statistiek: hij is de eerste renner na Paolo Savoldelli die na het winnen van de Ronde van Italië direct ook de eerstvolgende Maglia Rosa mag aantrekken.