Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tom Dumoulin rijdt virtueel in het roze in de Giro d'Italia

Een bizarre etappe in de Giro d’Italia. Hoewel de etappe nog eventjes gaat duren, lijkt het nu al zeker dat Simon Yates de leiding gaat verliezen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de zware bergetappe door de Alpen van Venaria Reale naar Bardonecchia wordt het klassement opnieuw door elkaar geschut. Yates moest na 78 kilometer lossen door een versnelling van Sky. Het team van Chris Froome wil deze wedstrijd toeslaan om de Brit alsnog in het roze te krijgen. Kort daarna, op tachtig kilometer, demarreert Froome en niemand kan hem volgen. Het gevolg is dat de Engelsman nu helemaal alleen voorop rijdt in de koers.

Het verschil tussen Froome en Dumoulin is in het algemeen klassement 2 minuten en 56 seconden. Op het moment van schrijven heeft de Engelsman een voorsprong van 1:56 op de groep van de Nederlander. Het gaat dus nog ontzettend spannend worden in de laatste 50 kilometer van de finish. Morgen volgt er nog een bergetappe en zondag is er een vlakke race in Rome. Laten we hopen daar opnieuw Dumoulin in het roze op het eindpodium te zien. Yates lijkt kansloos, aangezien hij op zo'n twintig minuten van de leider rijdt op dit moment.