Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beurzen overwegend in de plus

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen gingen dinsdag overwegend licht vooruit. Beleggers schoven de zorgen over het handelsconflict aan de kant en keken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen. Op het Damrak kreeg Arcadis een tik na de strategie-update over architectuurdochter CallisonRTKL.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de plus op 559,16 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 769,10 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen 0,1 procent. Parijs won 0,4 procent.

In de MidKap stond Arcadis onderaan met een min van bijna 6 procent. Het advies- en ingenieursbureau doet CallisonRTKL toch niet van de hand, nadat eerder wel over een verkoop was gesproken. Het bedrijf zegt de strategische opties voor de architectuurdochter te hebben onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het voor alle partijen het beste is dat CallisonRTKL een apart onderdeel blijft binnen Arcadis.

TomTom

Air France-KLM zakte meer dan 2 procent na de sterke koerswinst een dag eerder. De raad van bestuur van de luchtvaartcombinatie komt donderdag bijeen. Dan wordt mogelijk over een opvolger van topman Jean-Marc Janaillac gepraat, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

Navigatiespecialist TomTom ging aan kop bij de middelgrote bedrijven met een winst van 1,5 procent. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore volgde met een plus van 1,4 procent.

NN Group

In de AEX voerde verzekeraar NN Group de stijgers aan met een winst van 1,6 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM en olie- en gasconcern Shell volgden met plussen van 1,2 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe en uitzender Randstad stonden onderaan met verliezen van 1,7 en 1,4 procent.

In Londen werkte Ocado een eerder koersverlies weg en noteerde vrijwel vlak. De Britse onlinesupermarkt zag de winst in de eerste zes maanden van het jaar met 13,9 procent dalen door hogere investeringskosten.

Euro

Shire won ruim 1 procent. De Japanse farmaceut Takeda heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse autoriteiten voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot.

De euro was 1,1722 dollar waard, tegen 1,1745 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 74,28 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer op 79,09 dollar per vat.