doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Opnieuw verdachte opgepakt in moordzaak Cuma Ceviz en Rachid Benbouker

Een 61-jarige man uit Curacao is aangehouden in Venetië, op basis van een internationaal opsporingsbevel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Crimesite kwam vandaag met het nieuws dat er opnieuw een verdachte is opgepakt in de moordzaak van Cuma Ceviz en Rachid Benbouker. Het gaat om een 61-jarige Nederlandse man uit Curaçao. Hij zou zich als toerist hebben voorgedaan in Venetië, de politie onderzoekt nog of hij enkel ondergedoken zat, of dat hij wellicht ook een nieuwe criminele actie aan het voorbereiden was. De nu opgepakte man zou betrokken zijn bij de dood van twee mannen uit Amsterdam en Leiden. Zij werden vorig jaar dood aangetroffen in een suikerrietveld op de Domicaanse Republiek. Hun lichamen waren in een kuil gegooid.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Carabinieri

Het onderzoek in deze zaak wordt aangestuurd vanuit de Dominicaanse Republiek, zo lezen we in een Italiaanse krant Venezia Today. De opsporingsautoriteiten aldaar krijgen hulp van Europol en in dit geval ook van de Italiaanse Carabinieri.

Engelsman

Eerder al werd in dit onderzoek de Venezolaanse 'El Gocho' gearresteerd, een gevreesde drugskartelleider. Eind vorig jaar werd ook in Colombia een Engelsman gearresteerd in verband met deze zaak. En ook in Spanje is rond dezelfde tijd een Venezolaanse vrouw aangehouden die onderweg was naar Marokko. En dan is er nog de vrij onduidelijke rol van een Spanjaard in dit geheel. Die zou al kort na de vondst van de beide slachtoffers zijn vastgezet.

Curaçao

Het gaat nu om een 61-jarige man, geboren op Curaçao. Hij is zaterdagmorgen door politieagenten opgepakt na dagen van onderzoek in de Italiaanse zeehaven. Om 05.30 uur die ochtend brak een arrestatieteam door de deur van de hotelkamer van deze verdachte, die verbleef in een bekend hotel in het Rialto-gebied in Venetië.

In Venezia Today lezen we: 'De 'toerist', die zich niet verzette, werd naar het politiebureau gebracht voor identificatie. Hij werd opgespoord dankzij de internationale samenwerking tussen politiediensten. De verdachte zou deel uitmaken van een gevaarlijke criminele organisatie die gespecialiseerd is in de handel in drugs en wapens.'

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws