Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moordverdachte Dominicaanse Republiek zit nog steeds vast in Colombia

Een Britse verdachte van de dubbele moord op twee Nederlanders zit een jaar na zijn arrestatie nog altijd in Colombia vast. Een Venezolaanse vrouw is onlangs wel uitgeleverd.

Moordverdachte Dominicaanse Republiek zit nog steeds vast in Colombia

Er zit de laatste tijd maar heel mondjesmaat schot meer in het onderzoek naar de dubbele moord op de Nederlandse Cuma Ceviz en Rachid Benbouker. Zij werden 17 juni vorig jaar dood aangetroffen in een veld in een uitgegraven kuil nabij El Seibo, op de Dominicaanse Republiek. Het Engelse media Echo meldt dat een van de verdachten in die zaak - Michael James Murphy - een jaar na zijn arrestatie nog altijd vast zit in Colombia.

Vliegveld

Michael James Murphy (33 jaar, foto boven) was een van de eerste personen die werden aangehouden voor de dubbele gruwelmoord op de mannen uit Amsterdam en Leiden. Hij was van plan om vanuit het vliegveld van Bogota naar Groot Britannië te reizen toen hij in de kraag werd gegrepen.

Rachid Benbouker en Cuma Ceviz

Rol

Zijn arrestatie is gemeld bij de Britse autoriteiten. Wat de rol van Murphy is geweest bij het moorddrama is volstrekt onduidelijk. De Dominicaanse Republiek zou wel om zijn uitlevering hebben gevraagd om hem in eigen land te kunnen berechten, maar de Colombianen zijn nog steeds niet daartoe over gegaan.

Reactie

In hetzelfde onderzoek zijn ook een man in Venetië en een vrouw uit Venezuela aangehouden. De vrouw - Fransisca H. - is medio september uitgeleverd naar de Dominicaanse Republiek, zo kan vast worden gesteld op basis van dit bericht. Zij zou deel hebben uitgemaakt van een extreem gewelddadige drugsorganisatie, melden de Dominicaanse media. Zij is naar verluidt rond de jaarwisseling aangehouden nadat ze zich opvallend gedroeg bij een hangar op het havenplatform van de Spaanse kustplaats Algeçiras, waar passagiersschepen naar Marokko vertrekken.

Francisca H.

De Echo heeft - in het geval van Murphy - van de Colombiaanse autoriteiten geen reactie kunnen optekenen.