Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Europese beurzen sluiten met winst

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn maandag met plussen de handel uitgegaan. Beleggers hielden de brexitperikelen in Groot-Brittannië scherp in de gaten. In het Britse parlement wordt dinsdag gestemd over de brexitdeal van premier Theresa May. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,9 procent hoger op 535,38 punten. De MidKap dikte 1,4 procent aan tot 763,53 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent. Londen steeg 0,4 procent.

May probeert volgens Britse media vergeefs een meerderheid in het Lagerhuis achter haar overeenkomst met de EU over de brexit te krijgen. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt heeft al gewaarschuwd dat het mogelijk is dat de keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen wordt teruggedraaid, als de deal van May wordt weggestemd.

ING was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2,7 procent. Ook branchegenoot ABN AMRO (plus 1,7 procent) was in trek. Was- en levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 0,8 procent.