Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Europese beurzen sluiten met winst

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de dag uitgegaan. Na een minder begin van de sessie zetten de graadmeters in de middag de weg omhoog in. Op het Damrak waren beleggers te spreken over een kwartaalupdate van Philips. Verder werd uitgekeken naar de stroom aan bedrijfscijfers die de rest van de week op de rol staan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent hoger op 568,01 punten. De MidKap kreeg er 0,7 procent bij en sloot op 820,27 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,2 procent omhoog.

Philips was de koploper in de AEX met een winst van 2,3 procent. Het medisch technologiebedrijf zette zijn groei voort en zette in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet in de boeken. Volgens topman Frans van Houten kende Philips een ,,redelijke start van het jaar''. Verfconcern AkzoNobel was de hekkensluiter met een min van 1,8 procent, maar noteerde ex-dividend. Datzelfde gold voor bierbrouwer Heineken die 0,6 procent inleverde.

Altice Europe was met een plus van 7,4 procent de blikvanger bij de middelgrote ondernemingen. Het kabel- en telecomconcern kreeg een koopadvies van Goldman Sachs.