Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uit Panorama nr. 18, 1999: Theo Heuft over 24 jaar Yab Yum

‘Mijn beste klant kwam ooit tien dagen Yab Yum niet uit. Dat jaar verteerde hij voor ruim een miljoen’

Yab Yum

In 1999 wisselt het chicste bordeel van Nederland, Yab Yum, na 24 jaar van eigenaar. Bordeelhouder Theo Heuft, ooit nagewezen als Jan de Pooier, maar dan op 64-jarige leeftijd inmiddels ‘even gerespecteerd als gefortuneerd’ blikt terug op 24 jaar feest. “Yab Yum is een instituut waar Amsterdam niet meer buiten kan. Dat vindt zelfs burgemeester Schelto Patijn met z’n vrome gezicht.” Drie van die 24 hoogtepunten... en het absolute dieptepunt.

De beste avond

“Dat was op woensdag 27 februari 1985, toen Oranje in De Meer de WK-kwalificatie tegen Cyprus met 7-1 won. Toen was het zo druk dat er klanten tot zeven uur ’s ochtends hebben zitten wachten op een lege kamer. Toen ik de kas opmaakte was er 90.000 gulden omgezet. Dat record is nooit meer gebroken. Maar qua sfeer was het natuurlijk helemaal niks, want Yab Yum is niet bedoeld voor consumenten. Onze klanten willen begeerd worden. Ze willen de meest fantastische vent ter wereld zijn, daar gaat het om.”

De grootste onzin

“De verhalen over badkuipen vol champagne. Ik zou het zelfs niet toestaan. Ten eerste gaan er 400 flessen in een bad, dus zou zo'n geintje een half miljoen kosten. Daarbij vind ik het platte lol. Rijk worden kun je niet op één avond.

Wil je het hele artikel over de week van toen lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..