Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Influencer krijgt internet over haar heen na commentaar op Greta Thunberg

De Singaporese blogger Wendy Cheng heeft veel haatreacties gekregen op internet. Oorzaak was haar kritiek op Greta Thunberg.

Influencer krijgt internet over haar heen naar commentaar op Greta Thunberg

Thunberg gaf afgelopen week een speech op de klimaattop van de VN in New York. Daar uitte ze zichtbaar veel kritiek op de wereldleiders die naar haar zeggen een zooitje hebben gemaakt van het klimaatprobleem.

Greta

Daar was echter niet iedereen het mee eens en flink wat mensen uiten dan ook kritiek op het Zweedse meisje. Een van die personen is Wendy Cheng, die blogt onder de naam Xiaxue. De 35-jarige vrouw heeft 607.000 mensen op Instagram, waar ze het regelmatig niet schuwt om controversiële uitspraken te doen.

Kritiek

Dit keer had ze kritiek op Thunberg. “OMG, this is so down cringe,” schrijft ze in haar stories. Vervolgens laat ze weten dat ze hoopt dat de media stopt met jonge kinderen aan het woord te laten die volgens haar een eendimensionaal wereldbeeld hebben. Ze gaat verder: “Toen ik een kind was, had ik ook idiote ideeen. Ik zei simpele zaken als: ‘Waarom hebben we geen wereld zonder oorlogen.’”

Die uitspraken kwamen haar weer op kritiek te staan. Ze werd irrelevant en dom genoemd. Daarover werd de blogster weer boos. Zij vindt alle kritiek op haar overdreven en haalde uit naar criticaster.

       Dit bericht bekijken op Instagram              Solo shot from the @jillstuartbeauty.sg shoot wearing their gloss in 4 ??‍♀️ I love how the styling and photography and colours all perfectly encapsulates the distinctive Jill Stuart pastel dreamy vintage vibe. You think? ?: @bobbykiranyeoEen bericht gedeeld door Wendy Cheng ? Xiaxue (@xiaxue) op 4 Sep 2019 om 7:00 (PDT)